Lice iza Lica Grada

Kada bi se pojavio na nekom sastanku, ljudi bi mi često imali za reći dvije stvari: “Mislili smo da iza platforme Lice Grada stoji neka starija osoba” i “Gdje su ostali?”.

Pojam “starije osobe” možemo definirati na različite načine, no sa svojih 30 (2019. godina) godina se ne bi svrstao u tu kategoriju. Što se tiče “tima”… ne, nema nikakvog tima. Sve što vidite na bespućima interneta, a da ima potpis Lice Grada, mojih je ruku djelo.

Zbog dva pitanja iz prvog odlomka ovog teksta, odlučio sam se predstaviti svim pratiteljima i čitateljima portala, kao i cijele platforme Lice Grada.

Lice iza Lica Grada (vrlo maštovit naslov)

Dakle, krenimo s kratkim predstavljanjem. Zovem se Ivan Klindić, rođen ne tako davne 1989. godine, a opis zanimanja: fotoreporter. Iako, kada pogledam opseg poslova koji su potrebni za održavanje ovakve platforme, mogao bi reći da sam i novinar, urednik, grafičar, informatičar, knjigovođa, poduzetnik, filozof, kuhar, i tako dalje…

S fotografskim poslom sam se ozbiljnije počeo upoznavati negdje oko 2010. godine kada sam počeo raditi za jednu hrvatsku fotoagenciju.

Zagreb, 07/03/2019 – Stadion Maksimir, Round of 16, First leg. GNK Dinamo (darkblue) – SL Benfica (red) 1:0 Mario Gavranovic (11) and Nikola Moro (27).
Foto: Jerko Grubišić

Još od osnovne škole mozak mi prima neke posebne impulse zbog čega sam stalno nešto stvarao. Prvo je to bila katastrofalna web stranica o automobilima izrađena u FrontPageu, zatim auto magazin isprintan na kućnom printeru na najobičnijem papiru, a zatim i 2014. godine fotografska web stranica (koju ni dan danas ne mogu definirati). Kako bi zadržao vaš interes za ovaj tekst, izostavit ću priču o ostalim uspješnim i neuspješnim pothvatima u svojoj karijeri.

Volio bi nešto napisati o svom slobodnom vremenu, no slabo mi je poznat taj termin. Te rijetke trenutke “trošim” na svoju osobnu terapiju, a to je trčanje po okolnim kvartovima oko parka Maksimir.

Zašto Lice Grada?

Kada sam počeo pisati ovaj tekst, imao sam na umu predstaviti se u nekoliko rečenica, a onda sam shvatio da sam napisao malu knjigu u kojoj sam se dotaknuo gotovo cijele povijesti platforme Lice Grada. Kako se ne bi ponavljao, sve možete pročitati u članku Lice iza cijele priče i nadolazeći rođendani platforme Lice Grada.

Završna riječ

Smatram da bi bilo u redu da se ovim putem zahvalim svim prijateljima, suradnicima, klijentima i pratiteljima platforme Lice Grada. Svi vi, koji na dnevnoj bazi čitate članke, gledate fotografije, lajkate, dijelite i komentirate, dajete mi energiju da nastavim s ovim poslom.

Jedan sam od onih koji može reći da zbilja voli svoj posao.

Ivan Klindić
ivanklindic@gmail.com
licegrada@licegrada.hr