Srijeda, 24 travnja, 2024

Neobična instalacija na Trgu žrtava fašizma u povodu izložbe u Meštrovićevom paviljonu

U povodu 10. godišnjice djelovanja Prostorije, u Meštrovićevom paviljonu na Trgu žrtava fašizma otvorila se izložba Prostoria 10. Izložba će prikazati raznolikost dinamičnog razvoja Prostorije kao dizajn-brenda namještaja sa snažnom proizvođačkom kulturom. „Prostoria 10“ će za javnost biti otvorena od 25. rujna do 8. listopada 2021. godine.

“Ususret našoj 10. obljetnici svijet je usporio na način koji nitko nije mogao zamisliti. Pandemija koronavirusa ugrozila je ljudsko zdravlje i globalnu ekonomiju te nas prisilila na povlačenje u domove. Tako smo i mi postupili. Na neki smo se način “začahurili” u svojoj tvornici, jer ona je naš dom. Kao i svi drugi, mi smo također o svemu temeljito promislili te smo se ogoljeli do srži. Ova će izložba predstaviti od čega smo sazdani i kroz njezin ćete postav imati priliku doživjeti sam brend mnogo dublje.”

Na izložbi ćemo prilikom po prvi puta predstaviti fotografski projekt Revisting Architecture, realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba i javnim insitucijama obuhvaćenim projektom.

U nastavku pogledajte nekoliko kadrova zanimljive instalacije koja je postavljena u povodu izložbe na livadi kraj paviljona.

Fotografije: fotografijezagreba.hr

Slične objave