Nedjeljom u paviljonu: Koncerti koji će oplemeniti zagrebačku Lenucijevu potkovu

Sadržaj donosi zagrebackimagazin.hr

Nedjeljom u paviljonu novi je projekt Turističke zajednica grada Zagreba koji će svoje premijerno izdanje imati 25. travnja 2021. godine. Tako će se s početkom u 12:00 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, održati prvi u nizu koncerata koji će svaku drugu nedjelju glazbeno oplemeniti Lenucijevu, zelenu potkovu grada te kreativnu turističku ponudu za Zagrepčane i naše posjetitelje. Prvi izvođači koji će nastupiti su Borna Šercar na flashophoneu i Ante Gelo na gitari, a okosnica repertoara će biti obrade poznatih klasičnih skladbi J. Brahmsa, W. A. Mozarta, J. Straussa, A. Vivaldija i drugih.  Iduće koncerte, prema do sada poznatom rasporedu, izvest će:                    

  • 9. svibnja Matej Meštrović
  • 23. svibnja Miro Ungar i Oridano Gypsy Jazz Band
  • 6. lipnja Zagrebački gitaristički kvartet

Direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld ovom prilikom je izjavila: „Nedjeljom u paviljonu još je jedno u nizu novih, neinvazivnih, a ovaj put i sjajnih glazbenih događanja koje je Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula ove godine. Naime, kako s proljećem dolazi vrijeme kada se više boravi na otvorenom i na svježem zraku, željeli smo našim sugrađanima i posjetiteljima uljepšati barem dio njihovih nedjeljnih podneva. Nakon, Uličnog triptiha, Malog Zagreba, koncerta za prvi dan proljeća u sklopu projekta Zagrebačka glazbena doba, ali i izložbe Zagreb voli zeleno u zagrebačkoj Zračnoj luci, ovo je peti projekt koji smo pokrenuli u posljednja tri mjeseca, a s kojim nastavljamo pozicionirati naš grad kao odgovornu, održivu i sigurnu destinaciju.“

S obzirom na cjelokupnu situaciju, posjetitelje se moli za odgovorno ponašanje i držanje distance, u skladu s propisanim mjerama, a za sve one koji koncert žele pratiti iz sigurnosti svojih domova osiguran je i prijenos preko kanala TZGZ www.facebook.com/visitzagreb i 24 sata www.facebook.com/24sata. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, koncert se odgađa za iduću nedjelju.

Tekst: Turistička zajednica Grada Zagreba

Slične objave