Natječaj za nove skladbe za Međunarodni festival šansone Chansonfest

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone Chansonfest 2018.

Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Hrvatskog društva skladatelja.

U obzir dolaze samo radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a sve se skladbe izvode uživo.

Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te ispis stihova.

Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom izdavački ugovor.
Autori i izvođači skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, snimi i prenese preko radija i televizije te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili slike odnosno da neka prava snimljene izvedbe prenese na treću osobu. Sva ostala autorska i izvođačka prava autor, odnosno izvođač pridržava za sebe. 

Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone “Chansonfest” uz eventualni izravni ili odloženi radijski i/ili televizijski prijenos u četvrtak, 15. studenog 2018. s početkom u 20,00 sati u Zagrebačkom gradskom kazalištu „Komedija“, Kaptol 9.

Rok predaje radova je 20. rujna 2018. 
Radovi se šalju poštom na adresu:
HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel. 385 (0)1 4872 370; fax 385 (0) 1 4872 372; 
Internetom: chansonfest@email.t-com.hr

Slične objave