Petak, 8 prosinca, 2023

Na Bundek stiže 53. izdanje popularne izložbe cvijeća Floraart

Cvjetanjem zagrebačkih kvartova i trgova obilježava se dolazak toplijeg vremena, a uskoro slijedi i manifestacija koja svu tu prirodnu ljepotu okuplja na jednom mjestu.

Riječ je o Floraartu, izložbi cvijeća koja ove godine obilježava 53. izdanje. Ove godine, Floraart će se održavati od 28. svibnja do 03. lipnje u parku Bundek.

Bundek

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine u organizaciji Večernjeg lista. Potkraj 1975. godine stručno-organizacijske poslove Sajma preuzima tvrtka „Arto“, dok Večernji list postaje pokrovitelj.

Floraart 2017. godine u tunelu Grič

Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima tvrtka – Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje se ova manifestacija održava od 2006. godine, na više od 300.000 m2 otvorenog prostora i dvije tisuće m2 zatvorena prostora. Svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača.

Slične objave