Muzej mamurluka u suradnji sa Badel 1862 d.o.o.  je za period od 27. listopada do 29. studenog 2020. godine pripremio izložbu na temu „Povijest alkoholnih pića – Od Mezopotamije do korone“ . Sama izložba prati tok vremena te se pojavljuju zanimljivosti iz samih početaka ljudske civilizacije pa do modernih vremena. Uz priče, za izložbu je spremno i mnoštvo interaktivnog sadržaja kako bi ljudi mogli doživjeti povijest kroz sva osjetila, a ne samo vizualnog.

Na izložbi će biti prikazana pića koja su utjecala na povijest čovječanstva i Hrvatske poput: vina, piva, pelinkovca, rakije i mnogih drugih. Saznat ćete mnoštvo zanimljivih činjenica i odgovore na mnoga pitanja koja su vam „pala na pamet“ tokom ispijanja pića sa vašim prijateljima. 

Konceptualno, povijest će biti ispričana u obliku zanimljivih priča koje će ispričati razvoj pića u svijetu od vremena prvih civilizacija na području Kine i Mezopotamije pa do modernih vremena globalizacije. Također, zasebno će biti obrađena povijest na prostoru današnje Hrvatske od prvih feničanskih kolonija pa do moderne Republike Hrvatske.

Uz priče, za izložbu su spremni i razni interaktivni sadržaj kako bi se upotpunio doživljaj same izložbe. Za posjetitelje će biti u pripremi mikroskop pomoću kojeg će otkriti neotkriveni svijet alkohola, alkoholometar na kojem će testirati svoje vještine u „pečenju rakije“ i još mnogo toga na adresi Preradovićeva ulica 8 od 27.10 – 29.11.2020 . 

Više informacija o samoj izložbi možete pronaći na Facebook stranici: Muzej Mamurluka ili Instagram stranici: hangoversmuseum.

– Google oglasi –