maksimir.hr – Portal posvećen zelenom kvartu grada Zagreba

Bila je to jedna obična nedjelja, 20. rujna 2020. godine, kada je pokrenuta akcija maksimir.hr. Spletom nekoliko inspirirajućih okolnosti, tog je dana počela priča oko Magazina Maksimir. U svega 30-ak sati, spomenuti portal je bio podignut s cca 60% odrađenog posla, a onda je krenula analiza u smjeru kreiranja sadržaja, slaganja tema, finaliziranja dizajna stranice, kreiranje društvenih mreža, i tako dalje…

Portal maksimir.hr od temelja grade i sadržajno uređuju osobe koje desetljećima žive u ovom zagrebačkom kvartu, što je garancija poznavanja tema koje će se naći na rasporedu. 

Ok, a što je uopće Magazin Maksimir?

Riječ je o zagrebačkom portalu koji je posvećen kvartovima gradske četvrti Maksimir.

Smješten u istočnom dijelu grada, Maksimir obuhvaća remetske i bukovačke brijege, Maksimirsku cestu koja je udomaćila istoimeni park i stadion, a na tom je potezu i Kraš koji ovom kvartu daje posebno slatku aromu.

Ne smijem zaboraviti šarm i drugih mjesnih odbora, poput Mašićeve i Ružmarinke, brdovite ulice Dobrog dola i Kozjaka, kao i mirišljava Maksimirska naselja. Na zapadnom dijelu gradske četvrti nalaze se mjesni odbori Eugena Kvaternika i Dinka Šimunovića, dok nas zelenilom opijaju mjesni odbori Maksimir i Dotrščina.

Naravno, mali je to dio onoga što pruža gradska četvrt Maksimir. Puno je tu malih i simpatičnih kutaka koji nisu istraženi, puno je tu priča i legendi koje nisu ispričane, puno je kadrova koji nisu fotografirani.

Zato je tu Magazin Maksimir: Da se kadrovi zabilježe, a priče i legende ispričaju.

Više o objašnjenju Magazina Maksimir saznajte na maksimir.hr/sto-je-magazin-maksimir

Rubrike su samo o gradskoj četvrti Maksimir?

Ukratko – ne. Naravno, glavnina sadržaja je podijeljena na nekoliko tematskih cjelina koje su usko vezane uz 11 mjesnih odbora gradske četvrti Maksimir, no tu i tamo ubacit će se i neka tema van samih granica tog zelenog kvarta.

Postoji nekoliko rubrika, neke su: Magazin, Maksimirske priče, Ulicama zelenog kvarta, Foto priča iz Maksimira kvarta, ali tu je i rubrika posvećena najavama događanja i novostima gradske četvrti Maksimir.

No, možda je najbolje proučiti rubrike na maksimir.hr/rubrike

Još jedna zanimljivost

Još bi istaknuo stranicu Enciklopedija. Riječ je o mjestu gdje se mogu pronaći najosnovnije informacije o gradskoj četvrti Maksimir, poput popisa i lokacija svih 11 mjesnih odbora, do informacija o povijesti i zemljopisu ovog zelenog zagrebačkog raja.

Više saznajte na stranici maksimir.hr/enciklopedija

Što dalje?

Vrlo jednostavno – fokus je na kreiranju bogatog i zanimljivog sadržaja, kao i za portal koji upravo čitate.

S obzirom na bogatu bazu zagrebačkih fotografija platforme Lice Grada, smještene na portalu licegrada.media, portal maksimir.hr će koristiti upravo te zagrebačke fotografije, što je i logično jer je riječ o najvećoj javno dostupnoj bazi zagrebačkih fotografija. Ima tu još nekoliko zanimljivih noviteta koji su već nastupili ili koji tek čekaju svoj red, no sve u svoje vrijeme.

Portal maksimir.hr je još u svojoj testnoj fazi, a predviđeni službeni početak rada portala je 2. studenog 2020. godine, stoga molim malo strpljenja za neke početničke greške…

Važna napomena

Imate prijedlog, kritiku ili pohvalu? Slobodno se javite na info@maksimir.hr ili magazinmaksimir@gmail.com

Hvala svima na čitanju,
Ivan

Slične objave