Bila je to jedna obična nedjelja, 20. rujna 2020. godine, kada je pokrenuta akcija maksimir.hr. Spletom nekoliko inspirirajućih okolnosti, tog je dana počela priča oko Magazina Maksimir. U svega 30-ak sati, spomenuti portal je bio podignut s cca 60% odrađenog posla, a onda je krenula analiza u smjeru kreiranja sadržaja, slaganja tema, finaliziranja dizajna stranice, kreiranje društvenih mreža, i tako dalje…

Portal maksimir.hr od temelja grade i sadržajno uređuju osobe koje desetljećima žive u ovom zagrebačkom kvartu, što je garancija poznavanja tema koje će se naći na rasporedu. 

Ok, a što je uopće Magazin Maksimir?

Riječ je o zagrebačkom portalu koji je posvećen kvartovima gradske četvrti Maksimir.

Smješten u istočnom dijelu grada, Maksimir obuhvaća remetske i bukovačke brijege, Maksimirsku cestu koja je udomaćila istoimeni park i stadion, a na tom je potezu i Kraš koji ovom kvartu daje posebno slatku aromu.

Ne smijem zaboraviti šarm i drugih mjesnih odbora, poput Mašićeve i Ružmarinke, brdovite ulice Dobrog dola i Kozjaka, kao i mirišljava Maksimirska naselja. Na zapadnom dijelu gradske četvrti nalaze se mjesni odbori Eugena Kvaternika i Dinka Šimunovića, dok nas zelenilom opijaju mjesni odbori Maksimir i Dotrščina.

Naravno, mali je to dio onoga što pruža gradska četvrt Maksimir. Puno je tu malih i simpatičnih kutaka koji nisu istraženi, puno je tu priča i legendi koje nisu ispričane, puno je kadrova koji nisu fotografirani.

Zato je tu Magazin Maksimir: Da se kadrovi zabilježe, a priče i legende ispričaju.

Više o objašnjenju Magazina Maksimir saznajte na maksimir.hr/sto-je-magazin-maksimir

Rubrike su samo o gradskoj četvrti Maksimir?

Ukratko – ne. Naravno, glavnina sadržaja je podijeljena na nekoliko tematskih cjelina koje su usko vezane uz 11 mjesnih odbora gradske četvrti Maksimir, no tu i tamo ubacit će se i neka tema van samih granica tog zelenog kvarta.

Postoji nekoliko rubrika, neke su: Magazin, Maksimirske priče, Ulicama zelenog kvarta, Foto priča iz Maksimira kvarta, ali tu je i rubrika posvećena najavama događanja i novostima gradske četvrti Maksimir.

No, možda je najbolje proučiti rubrike na maksimir.hr/rubrike

Još jedna zanimljivost

Još bi istaknuo stranicu Enciklopedija. Riječ je o mjestu gdje se mogu pronaći najosnovnije informacije o gradskoj četvrti Maksimir, poput popisa i lokacija svih 11 mjesnih odbora, do informacija o povijesti i zemljopisu ovog zelenog zagrebačkog raja.

Više saznajte na stranici maksimir.hr/enciklopedija

Što dalje?

Vrlo jednostavno – fokus je na kreiranju bogatog i zanimljivog sadržaja, kao i za portal koji upravo čitate.

S obzirom na bogatu bazu zagrebačkih fotografija platforme Lice Grada, smještene na portalu licegrada.media, portal maksimir.hr će koristiti upravo te zagrebačke fotografije, što je i logično jer je riječ o najvećoj javno dostupnoj bazi zagrebačkih fotografija. Ima tu još nekoliko zanimljivih noviteta koji su već nastupili ili koji tek čekaju svoj red, no sve u svoje vrijeme.

Portal maksimir.hr je još u svojoj testnoj fazi, a predviđeni službeni početak rada portala je 2. studenog 2020. godine, stoga molim malo strpljenja za neke početničke greške…

Važna napomena

Imate prijedlog, kritiku ili pohvalu? Slobodno se javite na info@maksimir.hr ili magazinmaksimir@gmail.com

Hvala svima na čitanju,
Ivan

– Google oglasi –