Krenuli smo „Okolo“ – prva stanica je „Pjevajuća šuma“ u Parku Bele IV na Gornjem gradu

Postavljanjem originalne multimedijalne instalacije „Singing Forest“, autorskog tandema Ide Blažičko i Alexa Brajkovića, u gornjogradskom Parku Bele IV u četvrtak je počelo ovogodišnje izdanje projekta „Okolo“ posvećenog umjetničkom istraživanju grada. 
  
Instalaciju „Singing Forest“ čine brojna svjetlosno-zvučna tijela skrivena u krošnjama drveća Parka Bele IV. Skulpture zajedno s vjetrom stvaraju jedinstvene melodije i ambijentalne zvukove inspirirane prirodom, dok u večernjim satima poprimaju potpuno novu, svjetlosnu dimenziju. Dnevni obilazak parka tako pruža ugodno opuštajuće iskustvo u oazi suvremenih zvukova, a večernja šetnja donosi još posebniji doživljaj, naglašen svjetlosnim efektima koji se isprepliću sa zvučnom kulisom. 

Nakon uživanja u „Pjevajućoj šumi“, ovog vikenda na Gornjem gradu pronađite i nekoliko manjih, ali podjednako zanimljivih instalacija. Zavirite u Klanac Grgura Tepečića i prošećite šarenim stepenicama s potpisom uličnog umjetnika Afrike. Pomislite „Baš je flora“ i na Trgu sv. Marka 9 i Kapucinskim stubama te u Freudenreichovoj 1 i Matoševoj 9 upoznajte neke od najčešćih biljaka koje naseljavaju zidove Zagreba, a koje je izabrala i na poseban način opisala zaljubljenica u floru Luna Džidić. Po putu pronađite crne mačke Klasje i Zite koje vas gledaju sa zidova restorana Pod gričkim topom i kafića Cinkuš, a ako se sjećate vunenog srca koje je postalo simbolom oporavka Zagreba nakon potresa, doznajte kako je zacijelilo na istom mjestu. Od subote na adresi Martićeva 7 pogledajte što radi „Slikar sunca“, kipara Marka Gašparića i potom odmorite od razgledavanja do sljedećeg tjedna kada vas po gradu očekuju nove ulične igre…
 
Prošećite umjetničkom stranom Zagreba!

Intervencije možete pratiti na Facebook i Instagram stranici ili ih prepoznati u šetnji gradom po crvenoj okrugloj oznaci. 

Slične objave