Subota, 23 rujna, 2023

Kratki pregled: top 5 objava koje ste čitali u 2017. godini

Odbrojavanjem zadnjih dana u godini, polako se osvrćemo i gledamo na sve što smo napravili u prethodnih 350+ dana. Analiziramo sve uspjehe i neuspjehe, polako podvlačimo crtu i definiramo ciljeve za sljedeću kalendarsku godinu. Nešto slično prolazimo i mi, pa kad smo već kod analize ove, još uvijek aktualne, godine, odlučili smo se prisjetiti top 5 najčitanijih objava na stranici Lice Grada (u obzir smo uzeli postove objavljene u 2017. godini).

1. Park Grič će zasigurno postati veliki hit među Zagrepčanima!

“Iako još službeno nije otvoren, prošetali smo Parkom Grič smještenim odmah iznad Strossmayerovog šetališta. Prema viđenom, ovo mjesto ima puno potencijala da postane popularno okupljalište mnogim Zagrepčanima, a svoje će najbolje dane sigurno doživjeti za vrijeme ljetnih dana.”

2. “Nađemo se kod konja?” Svi znaju koja je lokacija u pitanju, ali što znamo o tom konju?

“Najpoznatija, najposjećenija i najfotografiranija lokacija u gradu. Sigurno zaslužuje još superlativa, no ovaj put ne pričamo o Trgu bana Josipa Jelačića, nego o banovom konju. Malo ljudi zna da se konj zove Emir i da ga je ban dobio na poklon od Mahmud-bega Bašića iz Bihaća…”

3. Nove Zagrebulje: Top 5 restorana koji neće opustošiti studentski džep

“Sve što sam o studentskom životu u Zagrebu naučila u proteklih 5 mjeseci je: ”Može biti skup, ali možeš to i izbjeći”. Za razliku od, primjerice, Splita u kojem cijene u ugostiteljskim objektima rastu zbog turističke sezone i gotovo je nemoguće pronaći mjesto na kojem povoljno jesti, u Zagrebu uistinu možeš. Potrebno je samo malo istraživačkog duha i gurmanska avantura može početi. U nastavku vam donosim svojih 5 preporuka!”

4. Julien de Casabianca izradio mural na Dolcu inspiriran slikom V. Bukovca

“Ovih dana gradskim kuloarima širi se priča o veličanstvenom muralu koji je oslikan na tržnici Dolac. Tko god je par puta otvorio stranicu Lice Grada zna koliko volimo ovakve pothvate, stoga smo oduševljeni krenuli Splavnicom prema Dolcu.”

5. Sigečica – zagrebački kvart koji ima najviše hrvatskih otoka u gradu Zagrebu

“Jeste li znati da grad Zagreb ima “otočni” kvart? Sigečica, omeđena Vukovarskom, Držićevom, Slavonskom avenijom i Radničkom, posebna je između ostalog i po tome što sadrži ulice imenovane po hrvatskim otocima. Naime, “sziget” je mađarska riječ koja u prijevodu znači “otok”. Šetajući kvartom, Rapsku ulicu smo doživljavali kao glavnu, a iz nje nastaju Kornatska, Pašmanska, Korčulanska, Zlarinska, a tu su i Hvarska, Čiovska, itd…”

Slične objave