Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Koncert Gospel ansambla Agape povodom 35 godina neprestanog djelovanja

U organizaciji Gospel ansambla Agape, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održat će se koncert u povodu 35. obljetnice djelovanja Gospel ansambla Agape.

KD Vatroslav Lisinski

Gospel ansambl jedan je od najpoznatijih sastava duhovne glazbe u Hrvatskoj, a ove godine obilježava 35 godina neprestanog djelovanja.

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri glazbenici iz Agapea dosad su izdali sedam albuma i održali preko pet stotina koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a brojnim televizijskim nastupima posljednjih godina doprinijeli su popularizaciji gospela i crnačke duhovne glazbe u Hrvatskoj.

Osim suvremenog i klasičnog gospela, raznovrsni repertoar skupine uključuje i crnačke duhovne, zatim country gospel, gospel blues i jazz kao i božićne pjesme, ali i razne suvremene te vlastite skladbe. Povodom 35. obljetnice središnji koncert biti će u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Jazz orkestar i prijenos Hrvatske televizije te poznate pjevačke goste, poput Ivane Husar Mlinac, Marije Husar Rimac, Ivane Kindl, Jacques Houdeka, Leona Košavića i Zvjezdica.

Koncert, pod nazivom “Slušam taj glas”, održat će se u velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u nedjelju, 25. veljače, u 18 sati.

Slične objave