Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Kino Europa za 93. rođendan prikazuje hrvatski film Rondo (1966.)

Kino Europa vas poziva na proslavu 93. rođendana koja će se održati 07. travnja u 19 sati. U sklopu Kinolektire, na veliko platno dolazi jedan od najboljih hrvatskih filmova svih vremena – Rondo (1966.), redatelja Zvonimira Berkovića.

Za rođendan (koji je inače 08. travnja), Kino Europa će svojim vjernim gledateljima pokloniti besplatnu projekciju hrvatskog modernističkog klasika koji će se prikazivati na originalnoj 35-mm filmskoj kopiji koju je, za ovu prigodu, ustupio Hrvatski državni arhiv.

Film će biti prikazan na velikom platnu uoči 93. rođendana kina Europa koje je 08. travnja 1925. otvorilo svoja vrata svim ljubiteljima filma. Varšavska 3 ubrzo je postala adresa kultnog mjesta koje će u idućih 90 godina održati svoju poziciju okupljališta filmofila, posvećenog odabranim primjerima svjetske i europske nezavisne kinematografije.

Ova je rođendanska projekcija besplatna, uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kina (maksimalno 4 ulaznice po osobi). Sjedala su numerirana. Rezervacije za ovu projekciju nisu moguće.

Slične objave