Četvrtak, 1 lipnja, 2023

Jedna jezovito čarobna subota u gradu

Mislim da nema potrebe da objašnjavam čemu takav naslov, no ajmo i to odraditi… Ako pogledate fotografije koje se nalaze u ovoj objavi, kao i na linku koji će se nalaziti na kraju teksta, uvjeren sam da ćete na njima osjetiti toplinu tog sunčanog predvečerja na zagrebačkim ulicama. Zapravo, ne samo predvečerje, već i cijeli dan je bio tako savršen, pravi ljetni dan tijekom kojeg bi bio ogroman grijeh ostati doma. E sad dolazimo do onog “jezovito” koje se temelji na zadnje dvije riječi prethodne rečenice. Trebam li zbilja bilošto pojašnjavati? U jeku Koronavirusa stalno nam se, s razlogom, plasira #ostanidoma.

Očekivao sam da će više ljudi prekršiti te upute i pojaviti se u centru grada prošle subote, no broj slučajnih prolaznika bio je puno manji! Svakako veseli vidjeti da se barem većina pridržava uputa Stožera civilne zaštite i da ostaje doma kako bi zaštitili svoje zdravlje, zdravlje svojih ukućana, obitelji, prijatelja, ali i svih ostalih drugih koje potencijalno mogu zaraziti. No svejedno, prizor zagrebačkih ulica, trgova, zatim i Gornjeg grada… ne znam, zbog praznine i činjenice da smo u danima kada je na snazi vrhunac opasnog Koronavirusa, zatim brojni podsjetnici na potres koji je udario na grad prije nekoliko tjedana… Sve zajedno to izgleda jako depresivno… jezovito.

Prije nego što pogledate fotografije nastale jučer, 11. travnja 2020. godine u predvečernjim satima, podsjetio bi vas na članak Zbog čega vrijedi poslušati savjet #ostanidoma – iako sam ja autor tog članka pa je možda neukusno da ga hvalim, smatram da je ipak dobra ideja podsjetiti vas što je sve u našim rukama.

Vjerojatno je to sve što sam zamislio napisati u ovom tekstu, stoga bi vas uputio da klikom na dolje smještenu grafiku pogledate kako sam ja vidio subotu predvečer u gradu.

I ne zaboravite! #ostanidoma

Slične objave