Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023

Izložba “Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni” u Galeriji Događanja

Galerija Događanja (Centar Knap, Ivanićgradska 41a) najavljuje izložbu „Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni“ kojom će performer, likovni umjetnik i glazbenik J.I. Pino obilježiti 45 godina aktivnog djelovanja na umjetničkoj sceni te vas poziva na otvorenje izložbe u utorak 27. studenog 2018. godine u 19 sati.

Alternativnoj kulturnoj sceni poznat je od početka sedamdesetih godina kada ulazi u konceptualni krug i performans vode. U to vrijeme stvara „mental spirit musi“, a pod utjecajem J. Beuysa otvara procese za stvaranje tzv. „socijalne skulpture“ čime se svrstava u neveliku skupinu konceptualnih umjetnika koji su angažirano propitivali socijalističke vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika.

Ivančićeva pozicija izvan „centra“ te njegovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je „pravo“ na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti. Tijekom osamdesetih svoje umjetničke interese ostvaruje u prostoru spajanja medija glazbe, performansa i likovne umjetnosti a od devedesetih javnost ga poznaje kao jednog od najprovokativnijih hrvatskih performera ali i kao alternativnog novo medijskog eksperimentatora.

Izložbu možete pogledati do 5. prosinca 2018. godine.

Slične objave