Nedjelja, 25 veljače, 2024

Festivalsko pivo, carstvo gina, šareni kokteli sa šljokicama i smoothiji

Zagreb Burger Festival carstvo je gastronomskih delicija, a koliko je maštovita burgerska gastro ponuda toliko je originalna i ponuda alkoholnih i bezalkoholnih pića. Na Strossmayerovom trgu naći će se ponešto za svačiji ukus, a izdvojili smo najinteresantnije.

Niti jedan festival ne može proći bez dobrog piva, a The Garden Brewery posebno je za Zagreb Burger Festival osmislio “Märzen”, moderniju verziju njemačkog festivalskog klasika. Radi se o tradicionalnom lageru bogatog sladnog profila i modernizirane hmeljne recepture. Saaz pridodaje začinski element u kontrastu sa zemljanim i cvjetnim notama Willameta, što čini ovo pivo pitkim i ukusnim. Baza je divna kombinacija Munich i Vienna sladova koji daju bogatu sladnu pozadinu s laganim dodatkom njemačkog pils slada koji je zaokružio i omekšao strukturu piva.Iako je pitko, a posebno su ga dobro prihvatile žene jer nema jaki miris hmelja, ovo pivo sadrži 6,1 posto alkohola pa ga pažljivo konzumirajte.

Rakijarnica&Mangosta cocktail bar nudi čak dvadesetak vrsta koktela, desetak vrsta sokova i smoothieja te cijeđenih sokova i petnaestak vrsta rakija i likera. Ove godine posebnu pozornost plijene “Pink Panther” i “Purple rain” te “Glitter Gin Tonik” poznatog putopisca i koktel majstora Tomislava Perka. “Glitter Gin” poseban je po jestivom glitteru koji se miješa sa ginom i uz dodatak leda i tonika postaje prefini, osvježavajući koktel.

Pravo carstvo gina pronaći ćete kod vesele ekipe GINgle Bells cocktail bara. Posebno za ovaj Festival osmislili su “Double Trouble”, koktel s novim Beefeaterovim ginom “Pink” s jagodom i tonikom od maline, ukrašenim suhim laticama i gratiniranom narančom. Tu je i “Pinka” koji se dobije miješanjem ružičastog gina i obične Inke. “Kiss my Gin” njihov je klasik od gina, cijeđenog limuna, pupoljaka ruže, tonika od ruže i leda. Još jedan novitet je “OranGinA” kojeg možete napraviti doma tako da pomiješate gin, tonik od naranče, trakice chilly papričice, komadić sušenog đumbira te sušene narančine korice.

Ako ste pak obožavatelj viskija, najbolji viski ima Jameson Grill&Chill kućici, a jedna od inovacija je i koktelčić s viskijem koji sadrži 0,03 Jameson viskija, 0,02 šećernog sirupa, Inka tonika, leda i cijeđene limete.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranicama festivala i na Facebook stranici.

Slične objave