Edukativna muzejska akcija (EMA) u Muzeju grada Zagreba: Potpiši me za jedan valčik!

Uoči svjetskoga dana plesa, 29. travnja, Muzej grada Zagreba vas poziva na besplatne plesne radionice Potpiši me za jedan valčik!, koje se u svibnju organiziraju u suradnji s udrugom Pokret!

Ples je prvenstveno sredstvo zabave, ugodnog druženja, novih upoznavanja i prvih ljubavi, a može biti i politički čin! Zagrepčani su bili toliko zaluđeni plesnim koracima da se plesalo u privatnim domovima, u Streljani na Tuškancu, u mađaronskom Casinu, u zagrebačkim gostionicama i krčmama. Muzej grada Zagreba u stalnom postavu čuva sjećanje na prošla, rasplesana vremena, u obliku plesnih redova.

Stoga za vrijeme trajanja 27. Edukativne muzejske akcije posjetite Muzej grada Zagreba i pridružite se na besplatnim plesnim radionicama.

Radionice će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu saznat ćete kako se u Zagrebu plesalo u prošlosti, a potom ćete, uz plesne pedagoginje iz udruge Pokret, otplesati jednostavnu koreografiju na prekrasan valcer.

Termini održavanja plesnih radionica: srijedom, od 4. do 25. svibnja, u 10.30 sati.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Program za vrijeme trajanja 27. Edukativne muzejske akcije je besplatan.

Svoj termin za sudjelovanje na radionicama rezervirajte kod muzejske pedagoginje Marije Sabolić e-mailom: msabolic@mgz.hr ili telefonom, na broj: 01/ 48 51 361, 01/48 51 362.

Tekst: Press

Slične objave