Nedjelja, 25 veljače, 2024

Donosimo upute kako doći do novootvorene Žičare Sljeme

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima svečano je pustio u promet novoizgrađenu Žičaru Sljeme. Na otvorenju su bili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet te direktor ZET-a Marko Bogdanović. Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da mu je drago što otvara žičaru te se zahvalio svima koji su proteklih osam mjeseci uložili velike napore kako bi se riješile pravne zavrzlame i stvorili uvjeti za otvaranje žičare.

Autobus:
Do početne postaje u Gračanskom dolju, prometuju autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme), 227 (Svetice – Gornji Bukovac – Gračansko dolje) i 233 (Mihaljevac – Markuševec). Autobusna stajališta uspostavljena su na Gračanskoj cesti, u zoni Žičare Sljeme.
Vozni red autobusnih linija dostupan je ovdje.

Tramvaj:
Ukoliko se do žičare odlučite doći tramvajem, potrebno je na okretištu Mihaljevac, do kojeg stižete tramvajskim linijama 8 ili 14, nastaviti putovanje tramvajskom linijom 15 (Mihaljevac – Gračansko dolje). Na četvrtom, odnosno zadnjem stajalištu Gračansko dolje, ugledat ćete impresivan objekt Donje postaje Žičare. Vožnja od okretišta Mihaljevac do Žičare traje 5 minuta.

Automobil:
Kao javni gradski prijevoznik zagovornici smo čiste i održive mobilnosti te Vam savjetujemo putovanje tramvajima i autobusima ZET-a. No, ukoliko se ipak odlučite doći osobnim automobilom, u zgradi Donje postaje, smješten je dvoetažna podzemna garaža s više od 200 parkirnih mjesta. Cijena korištenja garaže iznosi 6 kuna po satu. 

Fotogaleriju naše prve vožnje Žičarom Sljeme pogledajte klikom ovdje.

Tekst: zet.hr | Fotografije: fotografijezagreba.hr

Slične objave