Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Sredinom ožujka nam dolazi novo izdanje Festivala svjetla

Za deset dana počinje četverodnevni Festival svjetla koji će se održati na više lokacija po Zagrebu.

Kao i prošle godine, čeka nas instalacija u tunelu Grič (Proljetno svjetlo), u Tomićevoj ulici (Kugle u slapu), na kuli Lotrščak (Svjetionik), na platou Gradec (Gornjogradski cvijet), u Galeriji Klovićevi Dvori (Klopka, laserski labirint), na Jezuitskom trgu (Priča s Gornjeg grada) te na Tuškancu (Twisted, svjetlosni paviljon).

Festival svjetla u Tomićevoj 2017. godine

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom…

Laserska priča na Platou Gradec 2017. godine

Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu.

Podsjećamo, Festival svjetla će se održati od 15. do 18. ožujka 2018. godine.

Slične objave