Dobrotvorna aukcija unikatnih studentskih kreacija ruksaka

U Muzeju za umjetnost i obrt održat će se dobrotvorna aukcija unikatnih studentskih kreacija na temu ruksaka.

Muzej za umjetnost i obrt i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba, 30. studenog 2018. godine 19 sati organiziraju dobrotvornu aukciju za podršku rada udruge Krijesnica koja pruža pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Na dobrotvornoj aukciji moći će se licitirati studentski radovi na temu ruksaka koje su od starih muzejskih reklamnih platna, tzv. mesh banera, izradili studenti TTF-a predvođeni izvanrednom profesoricom Paulinom Jazvić, a na inicijativu MUO i ravnatelja Miroslava Gašparovića.
Studenti su, od rupičastih platna koja muzej koristi za promociju izložbi na svojoj fasadi, izradili ukupno 17 ruksaka. Isklična cijena za sve ruksake je 100 kuna, a cilj je skupiti što više novca stoga su pozvani svi da se priključe aukciji kako bi se prodalo svih 17 ruksaka.

Cilj ove inicijative Muzeja za umjetnost i obrt jest korištenje „starog“ kako bi se stvorilo „novo“ u okviru društveno odgovornog i održivog upravljanja otpadom koji je u konačnici rezultirao suradnjom muzeja i obrazovne ustanove s plemenitim ciljem.

Aukciju će voditi poznati kompozitor i pijanist Matej Meštrović.

Slične objave