Divlje ljeto – tradicionalni edukativni program u ZOO vrtu grada Zagreba

Tijekom ljetnih školskih praznika u Zoološkom se vrtu grada Zagreba tradicionalno održava Divlje ljeto, edukativni program namijenjen učenicima od završenog drugog do završenog šestog razreda osnovne škole.

Program traje od ponedjeljka do petka, a održava se u dva termina – između 8 i 14 te 14 i 20 sati.

Posljednja grupa ovogodišnjeg Divljeg ljeta svoju avanturu završava 31. kolovoza.

Program obuhvaća nekoliko tematskih cjelina, a najvažnije su: Mladi timaritelji, Dodir životinja, Dnevnik istraživača, Divlji vrt, Programiranje te Igre i kvizovi.

Kroz ulogu timaritelja djeca će naučiti što sve podrazumijeva briga za životinje te što koja od njih voli pronaći na jelovniku. Neke od njih, naime, sanjaju salatu, a druge su spremne prehodati kilometre za sočan odrezak!

Bliski kontakt sa životinjama podrazumijeva i dodir. Zato će djeca moći podragati simpatičnu agamu, a ona odvažnija dodirnuti kraljevskog pitona.

Divlje vrste nisu rezervirane za daleke krajeve. One, naime, obitavaju i u našoj blizini. Kako bi  životinja poput kukaca i ptica bilo što više, mališani će naučiti kako održavati divlji vrt.

Svaku skupinu koja može imati do 24 sudionika, predvode dva edukatora. Djeca svakodnevno dobivaju užinu, slasticu i piće, a na kraju i posebnu diplomu. Cijena programa je 480 kuna.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranicama Zoološkog vrta grada Zagreba.

Slične objave