Nedjelja, 25 veljače, 2024

Dinamo sudjeluje u UNICEF-ovoj humanitarnoj virtualnoj utrci ”Mliječna staza 2020.”

GNK Dinamo ove će godine biti jedan od sudionika UNICEF-ove humanitarne virtualne utrke ”Mliječna staza 2020.”.

U premijernom virtualnom izdanju cilj je prikupiti što više kilometara mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Sudionici će prikupljati kilometre hodanjem, trčanjem, vožnjom bicikla, kolica ili romobila, rolanjem ili planinarenjem, a utrka traje od 5. do 20. rujna.

Dinamo neće biti uključen u projekt samo novčanom donacijom u sklopu odabranog korporativnog paketa sudjelovanja, već i aktivnim svakodnevnim sudjelovanjem tima Dinamo Zagreb sastavljenog od članova uprave te djelatnika kluba i Dinamove nogometne škole kao što su administrativni djelatnici, treneri i članovi zdravstvene službe. U Dinamov tim putem aplikacije atlasGO moći će se uključiti zainteresirani sudionici, kao i svi navijači koji žele uz Dinamo prikupiti što više kilometara.

Utrka ove godine nije kompetitivnog karaktera, a prijava je ujedno i donacija. Cilj je osigurati hitnu podršku za djecu s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije, a prikupljena sredstva bit će uložena u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije u Hrvatskoj. GNK Dinamo već niz godina provodi aktivnosti za integraciju djece i odraslih osoba s invaliditetom u nogomet, promociju jednakosti i suzbijanje diskriminacije, omogućavanje osobama s invaliditetom pristup nogometnim utakmicama i niz humanitarnih akcija. Ove godine klub će po prvi put sudjelovati kao jedna od korporacija, uz želju da se i druge istaknute sportske udruge i institucije uključe u projekt. Utrku su podržali igrači prve momčadi Mislav Oršić, Joško Gvardiol i Amer Gojak koji su građane i navijače Dinama pozvali da se prijave te da prikupljanjem kilometara pokažu svoju podršku.

Vlatka Peras, predsjednica Uprave GNK Dinamo

  • GNK Dinamo sa zadovoljstvom će podržati humanitarnu virtualnu utrku ”Mliječna staza 2020”. Čast nam je u premijernoj virtualnoj utrci prikupljati kilometre za djecu s teškoćama u razvoju. Dinamo već niz godina provodi društveno odgovorne projekte od kojih su brojni posvećeni pomaganju i integraciji osoba s invaliditetom. Upravo je to jedan od vodećih motiva zašto ćemo podržati utrku koja za cilj ima opremanje senzornih soba za djecu s teškoćama u razvoju i edukaciju stručnjaka za senzornu integraciju. Organizatorima želimo puno uspjeha u virtualnoj utrci, a sve sudionike i navijače Dinama pozivamo da se priključe Dinamovu timu i da zajedno osiguramo što više kilometara mogućnosti.

 Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

  • Mliječna staza će se po prvi put održati virtualno što svima omogućuje da trče, hodaju ili voze bicikl za djecu s teškoćama. Izuzetno smo sretni što se ove godine i GNK Dinamo pridružuje utrci u kojoj su jedini pobjednici djeca. Zajedno s tisućama sudionika u Hrvatskoj prikupljamo kilometre mogućnosti za djecu kojoj je naša podrška najpotrebnija.

Slične objave