Subota, 18 svibnja, 2024

Božićna čarolija najpoznatijeg hrvatskog mađioničara Joze Boze

Najpoznatiji hrvatski mađioničar Jozo Bozo ovih dana ima pune ruke posla. Nadolazeći blagdani inspirirali su Jozu Bozu da snimi pjesmu koja će ove godine u domove diljem Hrvatske unijeti čaroliju Božića. Sretan budi prijatelju, u svjetlosti nisi sam, Božić ljubavlju sad grije, s nama ti si nasmijan neki su od stihova koji će ovih blagdana ispuniti srca malih i velikih.

‘’Božićni blagdani posebno su i čarobno doba godine. Ima krasnih božićnih pjesama, ali rijetko koja prenosi taj ugođaj pa sam sam sebe ulovi da pjevušim “nepostojeću” božićnu pjesmu. Ne znam iz kojeg razloga, po glavi mi se motala poznata melodija uz koju sam pjevušio izmišljene stihove. Onda sam to stavio na papir i rekao: Napisat ću pjesmu! Moram reći da kad ja osmislim neki tekst, moja prijateljica Irena mi dosta pomogne. Sve to detaljno pregleda te uvjiek doda neki lijep detalj. Želja mi je ovom pjesmom što bolje prenijeti ugođaj koji je meni u srcu još od vremena kada sam bio dijete.’’ –osvrnuo se Jozo Bozo na svoju novu pjesmu.

Božićnu pjesmu Joze Boze poslušajte na linkuhttps://www.youtube.com/watch?v=BNjLFVvGp0o

Praznici su sve bliže te je Jozo Bozo, u pauzi između predstava, našao vremena i već ukrasio božićnu jelku. Kuglice, lampice i pokloni samo su neke od stvari koje ovo doba godine čine omiljenim stoga nije čudno da je božićna čarolija inspirirala i hrvatskog majstora magije. Ovaj Božić će, nažalost, biti drugačiji budući da će izostati uobičajena velika blagdanska druženja ali Jozo Bozo vjeruje da su i takve okolnosti prilika za uživanje s najbližima:

‘’Nadam se da će, bez obzira na situaciju, blagdani biti sretni i veseli. Možda će ova situacija pridonijeti da su djeca više sa svojim obiteljima nego u trgovačkim centrima, neka se druže, pjevaju, zaigraju neku lijepu igru. Ne mislim pritom na kompjutersku nego na stolnu, pravu igru!’’– ističe Jozo Bozo.

Poznatom mađioničaru ovo nije prva pjesma koju je napisao, ali jest prva u kojoj i sam pjeva, uz pomoć svog prijatelja Djeda Božićnjaka. Međutim, to nije sve što ovu pjesmu čini posebnom. Naime, pjesma još uvijek nema službeno ime te Jozo Bozo treba vašu pomoć kako bi odlučio kako će se zvati.

‘’Većina pjesama se zove po refrenu, pa bi bilo logično da se pjesma zove Sretan Božić. S druge strane, to mi se činilo previše generički pa su mi na pamet padali razni nazivi. Ipak, odlučio sam prepustiti svojim fanovima da odluče kako će se pjesma zvati pa ću na Facebooku imati anketu i tek naknadno odlučiti kako će se pjesma zvati!’’ – objašnjava Jozo Bozo, a anketu možete pronaći ovdje.

Jozo Bozo hrvatski je mađioničar koji je u skoro 30 godina karijere nastupao diljem Hrvatske i svijeta, a njegove čarolije oduševile su i američku predsjedničku obitelj u dva nastupa koja je održao u Bijeloj kući za vrijeme mandata Georgea W. Busha. Redovito je svrstavan u Top 10 najboljih dječjih mađioničara na svijetu i često je predavač na svjetskim skupovima mađioničara za djecu.

Slične objave