Antiphonus – Monteverdi IV libro dei madrigali 20. ožujka u MUO

Budite dio povijesti u utorak, 20. ožujka 2018. u 20 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt – na posljednjem koncertu ovogodišnjih TRIADA:  Monteverdi: IV. knjiga madrigala, Antiphonus, Mohamed Abozekry, intermezzi na oudu.

Mnogo je knjiga, ali je samo jedna IV. knjiga madrigala Claudia Monteverdija! Uz nju je vezan jedan zgodan prijepor, posebno važan nama – sudionicima slobodnog i kritičkog društva što neopterećeno predrasudama kroči u svjetliju budućnost.

Od svih knjiga madrigala, ova je izazvala najveću pobunu konzervativnog dijela struke. U stereotipiziranom polaritetu ondašnje kulturne scene, istaknuo se Giovanni Maria Artusi u ulozi konzerve koja napada novitete i gestom čangrizava starca iskašljava žuč u prašnjavom tragu iza nezaustavljivog galopa povampirenog moderniteta europske glazbe. Naravno, priča je sasvim drugačija… nimalo crno-bijela, i interesantna, i to ne samo glazbenicima.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt, a iznose 90 kuna (pojedinačna ulaznica) a za studente i umirovljenike 50 kuna. Pojedinačne ulaznice možete kupiti i na sljedećem linku.

Više o samom događaju možete pronaći na Facebook eventu organizatora

Slične objave