Subota, 15 lipnja, 2024

19 dana za 19. rođendan legendardnog zagrebačkog kluba Močvara

Prošle godine u ovo vrijeme klub Močvara navršio je 18 godina, prestao biti maloljetan i, samim time, postao odgovoran za svoje postupke. Tu odgovornu prvu godinu punoljetnosti iskoristili su aktivno i dalje radeći zanimljiva događanja za šarenu publiku, no možda i najvažniji artefakt je dugoobećavana knjiga o URK-u i Močvari koja se konačno materijalizirala u našim (i vašim) rukama nakon godina vrijednog arhiviranja, dizajniranja, pisanja i tiskanja.

Listajući tu gigantsku knjigu (koja se može nabaviti u prostorijama kluba po povoljnijoj cijeni od 250 kn) nostalgično su se prisjetili početaka, dobrih, ali i onih ružnih vremena te su zaključili kako je to samo kraj jednog poglavlja kojeg su na taj način ovjekovječili.

Pred Močvarom su nove godine, novi rođendani, nove svirke, predstave, tribine, slušaonice, radionice i sva ostala događanja. I tako su dogurali do 19. rođendana kojeg će slaviti ni manje ni više nego 19 dana! A rođendan kao rođendan, donosi svašta: prije svega brdo dobre glazbe u rasponu od krauta do metala i natrag, zanimljive predstave i izvedbene forme s naglaskom na cirkuska zbivanja u stražnjem dvorištu, promocije knjiga, laboratorijske eksperimente, trnjanske kresove, Turbinu, sajam ploča i stripova te, kao veliko finale, Dirty Dancing feštu do ranih jutarnjih sati da se drugi dan probudite s obaveznom glavoboljom.

Za one koji prežive Dirty Dancing te za vampire, zombije, ne-mrtve i sve koji se osjećaju tako, u sumrak rođendana će otploviti s program Twilight na kojem svira neuništiva Phantasmagoria! Dakle, kao i obično u Močvari, za svakoga po nešto, od dede do unuka!

Cijeli program možete pronaći na stranicama kluba Močvara.

Slične objave