Nedjelja, 24 rujna, 2023

Zvečka u Masarykovoj je u svoje vrijeme bila hit lokacija za zagrebačku mladež

Zagreb je već godinama pun različitih klubova i kafića koji svoju popularnost zaslužuju uglavnom dobrim marketinškim trikovima, što ne znači da nema klubova koji zaslužuju pažnju. Sam centar grada je pun različitih kafića, od Cvjetnog trga, duge Tkalčićeve ulice, pa do jarunskih (obalnih) kafića… Mogli bi nabrojati nekoliko takvih lokacija za koje su gotovo svi čuli, no ovaj tekst je posvećen jednom kultnom kafiću koje danas dio povijesti… Riječ je o kafiću Zvečka.

Mjesto gdje se nekada nalazila popularna Zvečka

Zvečka se nalazila u Masarykovoj ulici, bilo je kultno mjesto gdje se okupljala mladež u periodu od 1978. do 1987. godine. Naizgled neugledan kafić/slastičarna je bio jako malen prostor, zbog čega su se gosti uglavnom družili na nogostupu ispred. I tada, veliki problem je predstavljao nedostatak parkirnih mjesta u Masarykovoj, no to je jedino što se nije promijenilo.

Mjesto gdje se nekada nalazila popularna Zvečka

Mnogi će se sa sjetom sjećati vremena kada su zalazili na ovo kultno mjesto, dok će neki s neugodom gledati današnje fotografije, no bitno je imati na umu da se grad s mjesecima i godinama mijenja, ništa ne traje vječno. Možda se baš neki od kafića, koji se nalaze na lokacijama koje su spomenute u prvom dijelu teksta, za 10-20+ godina budu imale status “kultne” lokacije koja će biti zamijenjena s novom, i tako u nedogled…

U svakom slučaju, lijepo se prisjetiti nekih prošlih vremena…

Slične objave