ZOO vrt u subotu slavi svoj 93., a morska lavica prvi rođendan

U subotu, 09. lipnja Zoološki će vrt grada Zagreba proslaviti devedeset i treći, a mala morska lavica prvi rođendan. 

Očekujte bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja!

Središnja svečanost počinje u 11 sati ispred nastambe morskih lavova. Tamo će razigranoj mališanki ime nadjenuti Đelo Hadžiselimović, a cijela će obitelj morskih lavova biti počašćena svečanim ribljim ručkom.

U Edukacijskom centru zainteresirani će moći doznati sve o međunarodnoj kampanji „Šuma bez pjesme“. Cilj te kampanje je zaštita ptica pjevica u jugoistočnoj Aziji.

Ispred Tropske kuće posjetitelji će upoznavati gmazove – od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu.

Kontakt sa živim životinjama bit će moguć i u edukativnom kutku o beskralješnjacima. Posjetitelji će u ruku moći primiti paličnjaka i voćnog kornjaša.

Kreativci će imati pune ruke posla u Kineskom paviljonu gdje će se od papira i špage izrađivati životinjske uši i repovi. Na zabavnom poligonu najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi te obojati lica po uzoru na omiljene im životinje, a na dobro raspoloženje poticat će ih i maskote stanovnika Zoološkog vrta.

Slične objave