Subota, 15 lipnja, 2024

ZET ponovno pokreće Veseli božićni tramvaj za najmlađe Zagrepčane

I ove godine, ZET nastavlja tradiciju obogaćivanja adventske ponude u Zagrebu posebnim tramvajskim vožnjama namijenjenima našim najmlađim sugrađanima. Veseli božićni tramvaj, koji već godinama unosi blagdanski duh u srce grada, ponovno će kružiti središtem Zagreba.

Vožnja u povijesnom turističkom tramvaju iz 1924. godine traje 30 minuta i uključuje zabavni program s Djedom Božićnjakom. Naši najmlađi putnici također će imati priliku uživati u podjeli slatkiša tijekom vožnje.

Tramvaj će biti u prometu od nedjelje, 3. prosinca, sve do nedjelje, 7. siječnja. Vožnje će biti organizirane svakih 30 minuta, radnim danom od 16 do 19 sati, petkom od 12 do 16 sati, te vikendom od 10 do 16 sati.

Na Badnjak i Staru godinu, 24. i 31. prosinca, tramvaj će voziti skraćeno, od 10 do 13.30 sati, dok će na dan Svetog Stjepana voziti od 12 do 16 sati.

Za Božić i Novu godinu, Veseli božićni tramvaj neće biti u prometu.

Polazna točka Veselog božićnog tramvaja nalazi se na križanju Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića. Trasa vožnje vodi preko Trga bana Josipa Jelačića, kroz Ilicu do Ulice Republike Austrije, te Jukićevom i Mihanovićevom ulicom preko Zrinjevca do Praške.

Karte za vožnju, po cijeni od 5 €, mogu se kupiti u info kućici na polaznom stajalištu, a prodaja započinje sat vremena prije prvih dnevnih vožnji. Jedna karta vrijedi za jedno sjedalo, ali ukoliko dijete sjedi u roditeljevom krilu, jedna karta je dovoljna za oboje.

Uprava ZET-a želi svim malim putnicima i njihovim pratiteljima ugodnu vožnju i nezaboravno adventsko iskustvo u duhu zimske bajke i božićne atmosfere!

Slične objave