Završna izložba finalista natječaja Rovinj Photodays 2019 u Muzeju za umjetnost i obrt

U Muzeju za umjetnost i obrt otvorit će se završna izložba finalista natječaja Rovinj Photodays 2019. Izložbu fotografija finalista i pobjednika natječaja, njih ukupno dvadeset, moći ćete razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt od 11. listopada 2019. godine.

Četiri hrvatska autora našla su se među finalistima ovogodišnjeg međunarodnog fotografskog natječaja Rovinj Photodays.

Denis Butorac dvostruki je finalist s osvojenim prvim mjestom u kategoriji Moda i drugim u kategoriji Akt/Tijelo. Druga mjesta osvojili su i Anđela Vidić u kategoriji Moda, Bartul Pejković u kategoriji Pejzaž i Ivan Buvinić u kategoriji Portreta, dok je Marko Novosel osvojio je prvo mjesto u kategoriji Pejzaž.

Među finalistima su i dva autora iz Italije, autori iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Nizozemske i Rusije te francusko-belgijski autorski duo!

Na izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt bit će izložena i samostalna izložba prošlogodišnje dobitnice Grand Prix-a Sonje Žugić, pobjednice u kategoriji Pejzaža, pod imenom „Kaligrafija predela“.

Kustosica izložbe, Dunja Nekić, ističe kako „tema pejzaža u suvremenoj fotografiji nerijetko predstavlja utjecaj čovjeka na okoliš. Sanjivi, gotovo akromatski grafizmi Sonje Žugić evociraju svevremensku estetiku kaligrafije Dalekog istoka, no kroz detalje poentiraju na linijski odnos nusprodukata suvremenog života i prirode“.

Uz izložbu finalista, na danima Photodays-a u Muzeju za umjetnost i obrt, moći ćete pogledati i izložbu poznatog slovenskog fotografa Tibora Goloba čiji su radovi nastali na Huawei by Tibor Golob radionici, koja je održana na ovogodišnjem Rovinj Photodays festivalu!

Izložbe ostaju otvorene do 20. listopada 2019. godine.

Slične objave