Završna izložba finalista natječaja Rovinj Photodays 2018 u MUO

Na izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt bit će izložena i samostalna izložba prošlogodišnjeg dobitnika Grand Prix-a Domagoja Burilovića, pobjednika u kategoriji Umjetničkog koncepta. Kustosica izložbe Iva Prosoli ističe kako se Burilovićev Post Factum „bavi onim što je u suvremenom hrvatskom trenutku izuzetno aktualno: ukazuje na rastakanje činjenica, na brisanje i gubitak istine, nakon čega neminovno slijede konstrukcije i mitovi, i naravno – manipulacije. Same fotografije likovno su vrlo uzbudljive, bogatog kolorita, raznolikih tekstura, mjestimice apstraktne.“

Šest hrvatskih autora našlo se među finalistima ovogodišnjeg međunarodnog fotografskog natječaja Rovinj Photodays. Tea Štokovac osvojila je prvo mjesto u kategoriji Akt/Tijelo, Ivan Buvinić na trećem je mjestu kategorije Arhitektura, Zvonimir Tanocki na drugom mjestu Dokumentarne fotografije, Denis Butorac na drugom mjestu kategorije Moda, dok su u kategoriji Pejzaž Nina Knežević i Brigita Ercegović zauzele drugo i treće mjesto! Među finalistima su i tri su autora iz Slovenije, tri iz Srbije, tri iz Makedonije te po jedan autor iz BiH, Grčke, Italije, Njemačke i Slovačke!

Uz izložbu finalista, na danima Photodays-a u Muzeju za umjetnost i obrt, moći ćete pogledati i izložbu fotografija pobjednika velikog nagradnog HUAWEI Foto Maratona, koji se održao na ovogodišnjem Rovinj Photodays festivalu! Dvadeset i pet odabranih natjecatelja ove godine smo pomakli od sigurnosti njihovih foto objektiva te im dali one mobilnog aparata. Uz Huawei P20 Pro, s trostrukom Leica kamerom, natjecatelji su u kratkom vremenu morali pokazati svoju kreativnost u pet različitih kategorija: Noćna, Arhitektura, Portret, Pokret i Selfie!

Izložba se otvara 18. listopada od 18 sati u Muzeju za umjetnost i obrt, a možete ju pogledati do 18. studenog ove godine.

Sadržaj donosi:

 

Slične objave