Nakon što je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu od ponedjeljka, 11. svibnja krenulo s pokusima, ispred kazališta u četvrtak 14. svibnja 2020. godine, s početkom u 18 sati započeo je jedinstveni umjetnički događaj koji će trajati cijeli vikend.

Riječ je o projektu Nekoliko dana premijere što ga je zagrebački HNK postavio s umjetnikom Davidom Maljkovićem koji će scenografski fundus iz raznih predstava prenijeti u javni prostor, odnosno na travnjake ispred Hrvatskoga narodnog kazališta. David Maljković izlagao je u najprestižnijim svjetskim institucijama a krajem svibnja trebao je pripremiti scenografiju za premijeru predstave Kafka na žalu Harukija Murakamija u režiji Ivice Buljana koja će biti izvedena iduće sezone.

Više o ovom događaju pročitajte u članku Nekoliko dana premijere: Jedinstveni umjetnički događaj kod Hrvatskog narodnog kazališta, a u nastavku pogledajte fotogaleriju.

Sve fotografije možete pogledati na portalu licegrada.media.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 55.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: