Utorak, 5 prosinca, 2023

Zagrebački studio PALM64 novo je mjesto na kulturnoj mapi grada

U vremenu kada se, uslijed potresa i pandemije, stubokom promijenio svaki djelić naše stvarnosti, kada je kultura gurnuta na samo začelje naših prioriteta, a muzejski i galerijski prostori u Zagrebu šaptom padaju, dvije poduzetne Zagrepčanke odlučile su plivati protiv struje. Kako bi oživjele uspavanu kulturnu scenu i na jednom mjestu okupile kreativne snage grada, zaljubljenike u umjetnost i one koji će to tek postati, modna dizajnerica Dunja Sučić i likovna umjetnica Anita Kontrec u zagrebačkoj su Palmotićevoj ulici 64 širom otvorile vrata svog Art&Design Studija PALM64.  

Smješten u srcu grada, topao, šaren i prostran, višenamjenski prostor studija PALM64 funkcionira kao otvoreni atelje, a Dunja i Anita zamislile su ga kao kreativnu košnicu, mjesto gdje ideje i inicijative kolaju u živom i slobodnom dijalogu, a kultura nije nešto daleko, zatvoreno i strano već nešto pristupačno i nužno. Misija studija PALM64 je tako približiti kulturne sadržaje građanima i učiniti ih dostupnijima kroz likovne izložbe, promocije, književne večeri, predavanja te razgovore s renomiranim umjetnicima, dizajnerima, glazbenicima i likovnim kritičarima. Znajući koliko je ponekad teško izaći iz anonimnosti i debitirati na zagrebačkoj umjetničkoj sceni, PALM64 odlučio je otvoriti vrata i mladim umjetnicima i dizajnerima, omogućiti im da naprave prve korake i prikažu svoje radove i proizvode zainteresiranoj javnosti u opuštenom i prijateljskom ozračju. PALM64 pritom nije zaboravio niti na edukativnu stranu, a umjetničko izražavanje će poticati različitim tipovima likovnih i drugih radionica na kojima će građani moći istražiti domete svog talenta, mašte i kreativnosti, te barem na trenutak pobjeći od crnih statistika i dramatičnih novinskih napisa koji već mjesecima čine našu svakodnevicu. U sklopu studija PALM64 nalazi se i art depot Anite Kontrec te radiona Dunje Sučić u kojoj krerira modne dodatke za svoj brend Marmelo.

“Cilj nam je omogućiti otvorenu i fleksibilnu kulturnu komunikaciju, uvažavajući pri tome sve propisane epidemiološke mjere. Svi zainteresirani mogu biti slobodni kontaktirati nas prema vlastitim potrebama. Izložbeni dio studija PALM64 veličine je 50 kvadratnih metara, a uz nabrojene aktivnosti poput izložbi, književnih večeri i razgovora s umjetnicima, omogućava i održavanje profesionalnog fotografiranja, after-work partyja i team-building radionica”, objasnile su Dunja Sučić i Anita Kontrec. 

Fotografija: Frano Ožbolt (GleFotka Studio)

Sve informacije o studiju PALM64 možete pronaći na službenoj web stranici www.palm64.com, Facebook stranici Studio Palm 64 i Instagramu studiopalm64, a za više pitanja obratite se na mail adresu info@palm64.com.

O osnivačicama:

Anita Kontrec je slikarica i kiparica koja je preko 25 godina živjela u Njemačkoj /Kölnu gdje je surađivala s vodećim njemačkim i europskim muzejima i galerijama kao što su Museum Ludwig, Köln ; Ludwig Forum für internationale Kunst, Aachen; Frauenmuseum Bonn; European Cultural Center / Palazzo Mora, Venecija, Cite international des arts, Pariz; Dulwich College, London; te s John David Mooney Foundation u Chicagu.  Nakon njene retrospektivne izložbe “Kružni tok ” u Meštrovićevom pavijonu / Galeriji “Prsten” u Zagrebu 2016. godine odlučila se vratiti u svoj rodni grad gdje je i započela svoju uspješnu međunarodnu karijeru.

 www.anita-kontrec.com;  anitakontrec@gmail.com (Mobil: 099 680 7430)

DUNJA SUČIĆ je renomirana dizajnerica prepoznatljivog dizajnerskog rukopisa i koncepta tvrtke MARMELO. Njezin inovativni pristup dizajnu bazira se na kulturološkom istraživanju tema, formi i novih materijala, kao na primjer istraživanje kineskog ženskog pisma NU SHU. Njene su kreacije ženskih torbica i galanterije postigle zapažene uspjehe na dizajnerskoj sceni kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.www.marmelobags.com , dunja@marmelobags.com (Mobil: 098 187 0874)

Slične objave