Subota, 15 lipnja, 2024

Zagrebačka filharmonija za zdravstvene djelatnike Zagreba i Hrvatske

Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu priprema posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se što prije ponovno vidimo.

Zagrebačka filharmonija, Grad Zagreb, Obrtnička komora Zagreb i medijski pokrovitelj Jutarnji list zahvaljuju svim zdravstvenim djelatnicima na nadljudskoj snazi i predanosti u pomaganju i liječenju svih građana u ovom teškom periodu Covid-19 pandemije.

Svima nam je potrebna ljubav, poruka je koju – parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa – uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje naš br. 1 orkestar, Zagrebačka filharmonija.

“Naša velika zahvala i glazbeni zagrljaj svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju, koji su svoj život posvetili spašavanju nas. All you need is love naziv je koncerta u Off ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku onako kako najbolje znamo – vrhunskom glazbom. Doći će i dan kada ćemo moći pozvati svakog od ovih hrabrih ljudi osobno na koncert Zagrebačke filharmonije”, poručuje ravnatelj Mirko Boch.

Iako je izvorni program planiran znatno ambicioznije – s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija ne odustaje od plana da se koncert održi, barem u obliku prilagođenom aktualnim mjerama. A kako bi osigurala da ovaj jedinstveni glazbeni događaj dođe do što više slušatelja, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na službenoj Facebook stranici orkestra: facebook.com/ZGFILHARMONIJA.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravna splitski maestro Jure Bučević, a pridružuju mu se priznati glazbenici – gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić, najavljuje nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.

“Pozivamo vas da i u ovim izazovnim vremenima, kao i uvijek u Off ciklusu, barem na trenutak isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo – dobru glazbu”, poručuje Boch.

Umjetnost ne poznaje granice, ona uvijek pronalazi put.

GRLIMO VAS GLAZBOM.

RASPORED OFF CIKLUSA – KONCERTNA SEZONA 2020./2021.

PETAK 9.10.2020.

DAN BROWN: WILD SYMPHONY – SVJETSKA PREMIJERA

DAN BROWN i GORAN GRGIĆ naratori

MIRAN VAUPOTIĆ dirigent

Svjetski poznati autor bestseller fenomena –Da Vincijevog koda – opet iznenađuje: hrvatska premijera ilustrirane knjige za djecu i svjetska premijera njegove vlastite glazbe za najnoviju knjigu – Wild Symphony!

ČETVRTAK 15.10.2020. – PRETPREMIJERA

PETAK 16.10.2020.  – PREMIJERA

E. Humperdinck: IVICA I MARICA, opera-bajka

PETRA RADIN režija

DAWID RUNTZ dirigent

MARTINA TOMČIĆ u ulozi Vještice

Djevojački zbor ZVJEZDICE

PETAK 4.12.2020.

THE BEATLES – All You Need Is Love

Koncert posvećen svim zdravstvenim djelatnicima u Hrvatskoj i zahvala zagrebačkim bolnicama u doba Covid-19 pandemije

Dirigent: JURE BUČEVIĆ

Aranžer i glazbeni producent: OLJA DEŠIĆ

Gosti solisti: IVAN PEŠUT gitare / JOŠUA KOVAČEVIĆ saksofon

Posebni gost: ZVJEZDAN RUŽIĆ pianotron

PETAK 22.01.2021.

ALFI KABILJO – NEKA CIJELI OVAJ SVIJET

U povodu skladateljeva 85. rođendana

Legendarni skladatelj, dirigent i aranžer osvojio je mnoga međunarodna priznanja i nagrade. U hrvatskoj je glazbi uz sve ostalo ostavio neizbrisiv trag velikim hitovima poput Tvoja zemlja, kao i nezaboravnim mjuziklima poput mjuzikla Jalta, Jalta koji i danas vladaju glazbenom scenom. Koncertom u Off ciklusu obilježit ćemo 85. rođendan toga “kralja hrvatskog mjuzikla”.

PETAK 19.02.2021.

QUEEN

KVARTET TROMBONA ZF: Mario Šincek / Ivan Mučić / Marin Rabadan / Goran Glavaš

KREŠIMIR BATINIĆ dirigent

Hvaljeni britanski bend zanimljiv je i zbog toga što su sva četvorica članova pisala hitove koji su dospijevali na prva mjesta top-lista. Njihov nastup na londonskom Live Aidu 1985. smatra se jednim od najboljih koncertnih nastupa svih vremena. Koliko su njihove pjesme kvalitetne i popularne najbolje govori podatak da i danas, gotovo 50 godina od njihova nastanka, pjesme We Will Rock You i We Are the Champions tutnje s razglasa na mnogim sportskim manifestacijama.

PETAK 30.04.2021.

ELVIS FOREVER

STEVE MORGANS vokal

Kralj rock’n’rolla još je za života postao legenda veća od života. Čovjek koji je od rocka napravio žanr i postavio mnoge rekorde koji ni danas nisu premašeni. Recimo samo da je Elvis Presley na vrhovima top-lista proveo čak 996 tjedana. I danas uživa ogromnu popularnost, a o njegovu golemom utjecaju na kulturu pišu se knjige i doktorske disertacije. Zato je Elvis – Forever!

PETAK 28.05.2021.

JELENA RADAN – VOYAGE&FADO

JELENA RADAN vokal

IVAN JOSIP SKENDER dirigent

Naša sjajna pjevačica i autorica Jelena Radan vodi vas na jedinstveno putovanje kroz njezine glazbene i kreativne svjetove s nezaobilaznom dozom fada koji izvodi tako dobro!

Slične objave