Zagreb Burger Festival: Od pravog burger klasika do nezamislive kombinacije

Trg dr. Franje Tuđmana po prvi je put ugostio Zagreb Burger Festival koji će opojnim mirisima veseliti sve građane okolnih zgrada, prolaznike i posjetitelje sve do 19. rujna 2021. godine. Šesto izdanje omiljenog događanja gurmana i onih koji su na dobrom putu da to postanu dovodi devet ugostitelja s bogatom ponudom burgera & tri bara s mirisnim koktelskim, pivskim i vinskim kapima. 

Ove će godine burgere kreativno “flipati” već jake zagrebačke snage: El Toro, The Burger Bar, BBQ Hot Yard i Brewbites, dalmatinske boje branit će šibenski Festina Lente i dubrovački Guloso, iz Varaždinskih Toplica nam stiže višestruko nagrađivana Reshetka International, a svoje će nove okuse predstaviti i Mate Janković s Institutom za burgere i Ivan Pažanin sa Chef’s Burger by Ivan Pažanin. Burgerski koncepti opet će vas iznenaditi, jer sprema se puno novih okusa i kombinacija.

Festival smo posjetili u utorak u predvečernjim satima i iznenadili se brojem posjetitelja. Mnogobrojni gladni posjetitelji okupirali su kućice u želji da okuse fenomenalnu ponudu ovogodišnjeg Zagreb Burger Festivala. U nastavku pogledajte naš odabir burgera.

Gravy Special (Burger bar)

Spoj domaćeg aioli-ja, rikule, 200 grama junećeg mesa, duplog cheddara i duple slanine s karmeliziranim lukom – sve prekriveno domaćim GRAVY umakom. Jedan klasik fenomenalnog okusa

Kobaja burger (Festina Lente)

Šibenski Festina Lente nam je servirao preukusni Kobaja burger sa svinjskim kobasicama i tri vrste senfa i apsolutno oduševio svojom kombinacijom!

Gospar (Food Bar Guloso – Dubrovnik)

Zvijezda ove kućice je GOSPAR: burger kojeg čini junetina s hrvatskih pašnjaka, krumpirovo pecivo, mladi sir škripavac, drnišni pršut, umak od majoneze, sjemenke gorušice i jedan tajni autohtoni dubrovački sastojak

Peanut Butter Jelly Burger (BBQ Hot Yard)

Nadasve zanimljiva kombinacija klasičnog američkog doručka koji se nalazi u PBJ burgeru koji spaja kikiriki maslac s džemom. Zaista neobična kombinacija koja će se nekima svidjeti, dok će drugi požaliti odabir. U svakom slučaju, 5+ za hrabrost i ideju

Krispi Kapula burger (Chefs burger by Ivan Pažanin)

Burger koji je spojio aromatični luk s umakom od bosiljka te jalapeno papričice s džemom od luka. Vrlo ukusan spoj!

Radno vrijeme Zagreb Burger Festivala je svakoga dana od 12 do 24 sata, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Više informacija pogledajte na: https://www.facebook.com/ZgBurgerFestival ili https://www.instagram.com/zgburgerfestival/

 

Druge objave

Pjesma koja naslovom i melodijom osvaja sve Zagrepčanke i Zagrepčane

Pjesma koja svakako zaslužuje biti u našoj rubrici Zagreb...

Kip boga Merkura koji je preseljen s Hatzove kuće na Hotel Dubrovnik

Hotel Dubrovnik, smješten na Trgu bana Josipa Jelačića, izgrađen...

Obnova franjevačkog kompleksa na Kaptolu: Tragovi prošlosti izlaze na vidjelo

Na Kaptolu, gdje se povijest Zagreba osjeća na svakom...

Stambeno poslovna dvokatnica u Mesničkoj sagrađena 1844. godine za Gottfrieda Krausa

Ugrađena stambeno poslovna dvokatnica s pravokutnim dvorištem sagrađena je...

Novi Končarev tramvaj stiže na liniju 13: Zagrepčani odlučili u online anketi

Zahvaljujući glasovima građana u anketi na društvenim mrežama Grada...

Pročitajte i ovo:

Kip boga Merkura koji je preseljen s Hatzove kuće na Hotel Dubrovnik

Hotel Dubrovnik, smješten na Trgu bana Josipa Jelačića, izgrađen je na mjestu kuće trgovca Pavla Hatza 1929. godine. Osim što je preuzeo lokaciju Hatzove kuće,...

Obnova franjevačkog kompleksa na Kaptolu: Tragovi prošlosti izlaze na vidjelo

Na Kaptolu, gdje se povijest Zagreba osjeća na svakom koraku, odvija se jedna od najvažnijih obnova kulturne baštine u posljednjih nekoliko desetljeća. Riječ je...

Stambeno poslovna dvokatnica u Mesničkoj sagrađena 1844. godine za Gottfrieda Krausa

Ugrađena stambeno poslovna dvokatnica s pravokutnim dvorištem sagrađena je 1844. godine za trgovca Gottfrieda Krausa. Cjelovito sačuvana prostorna struktura i bidermajerska pročelja. Kuća, po...