WIBRA FEST – 5. Zagreb Wind & Brass festival: Ovu subotu osjeti moć glazbe!

Već petu godinu zaredom, Zagrebački orkestar ZET-a planira organizaciju manifestacije koja će okupiti preko 200 sudionika i realizirati bogati kulturni program – riječ je o WIBRA FESTU – Zagreb Wind & Brass festival.

Otvaranje festivala bit će u 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića uz kratki mimohod svih sudionika i zajedničko izvođenje predviđenih skladbi.

“Koncertni dio programa održat će se u dvorani Češkog narodnog doma u 17 sati te ćemo uz suradnju s Češkom besedom Zagreb biti ponosni domaćini i orkestru iz Češke Republike – Hudbi Františka Kmocha Kolín, koji dolazi iz grada u kojem se slična manifestacija uspješno održava već 57 godina.”

Na festivalu će nastupati sljedeći sudionici: Zagrebački orkestar ZET-a, Gradski puhački orkestar Zabok, Mestska hudba Františka Kmocha Kolin iz Češke, i Big Band Bjelovar.

Zagreb Wind and Brass festival – ZG WIBRA međunarodni je festival puhačkih orkestara koji se održava od 2018. godine, u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a kao prvi festival takvog karaktera i obujma u gradu Zagrebu. Od svog početka, u protekle 4 godine okuplja glazbenike iz cijele Hrvatske i goste iz inozemstva, zaljubljenike u puhačku glazbu i kulturu koja je okružuje.

Puhački orkestri su dio tradicije Grada Zagreba i način muziciranja u puhačkim orkestrima kao i oni sami su jedni od istinskih dijelova povijesnog identiteta našeg Grada i naše domovine. Manifestacije ovakvog tipa uspostavljaju i jačaju međugradsku i međunarodnu suradnju, poboljšavaju komunikaciju između orkestara (razmjena kulturnog znanja), pružaju mladim ljudima zdrav, društveno pozitivan i koristan angažman.

Slične objave