Subota, 15 lipnja, 2024

Vojko i Marta na terasi Ilice 33 – Druženje s trenutno najpoznatijim zagrebačkim parom

Nedjeljno jutro koje nas je sve dobro potreslo i koje ćemo još dugo pamtiti ostavilo je iza sebe i neke zanimljive, čak i pozitivne, tragove. Osim sad već legendarne pomoći pripadnika navijačke skupine BBB koji su odmah dotrčali u Petrovu kako bi pomogli, i brojnih drugih nesebičnih radnji kojima smo svakodnevno svjedočili, a koji su bili u svrhu pomoći našim sugrađanima, potres je iza sebe ostavio i neke slučajeve koji nam pokazuju da se iz većine negativnih situacija može izvući nešto pozitivno.

Već se neko vrijeme na društvenim mrežama objavljuju fotografije para iz Ilice koji zagrljeni gledaju na tu zagrebačku ulicu, a taj je prizor stvorio upitnike nad glavama brojnih prolaznika.

Ovaj trenutno najpoznatiji zagrebački par – Vojko i Marta – smješten je u nekadašnjoj staroj šupi zgrade na adresi Ilica 33. Riječ je o zgradi koja je teško stradala u potresu 22. ožujka 2020. godine, zbog čega je dobila žutu naljepnicu. Naime, prilikom potresa, veliki dio gornje strane zapadnog zida se urušio.

Nekadašnja šupa u Ilici postala je dom Vojka i Marte, ali i privatno mjesto za druženje s pogledom na Ilicu gdje se spaja s Mesničkom ulicom.

Ovaj projekt raščišćavanja uništene šupe i pretvaranja u prekul mjesto za druženje, s neobičnim pogledom na Ilicu, nije gotov. Naravno, zid će se kad tad trebati sanirati, ali to ne znači da će se ovaj prostor vratiti svojoj nekadašnjoj svrsi.

Svakako s nestrpljenjem iščekujemo tko ili što će se uskoro pridružiti Vojku i Marti, te koja je budućnost najzanimljivije zagrebačke terase.

Tko zna, možda nakon potresa Ilica 33 postane kultno zagrebačko okupljalište gdje će domaćini biti Vojko i Marta. Preostaje nam strpiti se i pratiti sve novosti koje nam stižu s ove nove zagrebačke terase.

Pustolovine ovog zagrebačkog para, i trenutno najpoznatije terase u gradu, možete pratiti na Instagram profilu @ilica33.

Slične objave