Virtualne izložbe Hrvatskog povijesnog muzeja: Pronađite 7 hrvatskih velikana u 7 dana

Hrvatski povijesni muzj ili „najljepša barokna palača“ na Gornjem gradu, kako su ga nazivali, nije pošteđen u nedavnom potresu – dobio je crvenu oznaku – NEUPORABLJIVO. Međutim, bez obzira na posljedice izazvane potresom i mjere predostrožnosti tijekom epidemije koronavirusa, muzej se i dalje trudi biti dostupan posjetiteljima.

Zbog toga je za obilježavanje Međunarodnog dana Muzeja 2020 osmišljen virtualni program kroz koji bi ste se vi, virtualni posjetitelji muzeja, osjećali uključeno u raznoliki virtualni muzejski svijet – na 7 izložbi kroz 7 dana krenut ćete u potragu za 7 hrvatskih velikana.

Od 11. do 17. svibnja 2020. na Facebook stranici muzeja objavljivat će se po jedna objava dnevno – svaki dan točno u 12 h. Ta objava upućivat će Vas, virtualne posjetitelje na raznovrsne izložbe na mrežnim stranicama muzeja, na kojima se unutar postava krije po jedan hrvatski velikan. Važno je napomenuti da je za maštovite i duhovite ilustracije hrvatskih velikana zaslužan Milan Trenc, svima poznat kao pisac i ilustrator dječje knjige „Noć u muzeju“ po kojoj je snimljen istoimeni holivudski blockbuster.

Vaš zadatak je detektivski – trebate pregledati galeriju likovnog postava izložbe koja je taj dan podijeljena na Facebook stranici Muzeja i što prije pronaći hrvatskog velikana koji se ‘šeta’ po izložbi. Nakon što ga pronađete trebate u Facebook inbox Muzeja poslati njegovo ime.

Nakon 7 dana, na Međunarodni dan muzeja (18. svibnja 2020.), onaj posjetitelj koji je najbrže poslao imena svih 7 velikana u Facebook inbox Muzeja, bit će proglašen za pobjednika te će od Muzeja dobiti poklon paket iznenađenja.

Tim putem muzej želi ukazati na raznovrsne izložbe i značaj tema koje je Hrvatski povijesni muzej do sada prezentiaro u Palači Muzeja te gostujući u Hrvatskoj i izvan njenih granica. Ujedno, tu je i stalni postav Memorijalnog muzeja Ivana Gorana Kovačića koji će od sada biti jedini dostupan javnosti. Izložbe održavane u Palači, prezentirat ćemo na svojim mrežnim stranicama – stvarajući nove i podsjećajući Vas na neke stare sadržaje.

Prihvatite poziv Hrvatskog povijesnog muzeja i uključite se u potragu za hrvatskim velikanima. Izazov počinje u ponedjeljak – 11. svibnja 2020. godine – a pratite ga na Faceboog stranici Hrvatskog povijesnog muzeja klikom OVDJE.

Slične objave