Virtualna radionica Muzeja suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti

Kao nastavak dugogodišnje suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, studenti nastavničkog odsjeka izrađuju virtualne radionice namijenjene učenicima. Nastale kao odgovor na pandemiju i nemogućnost fizičkog dolaska učenika u Muzej, Ovakve radionice zapravo otvaraju nove mogućnosti i oblike rada. U njima pak mogu sudjelovati učenici iz cijele Hrvatske koji se na ovaj način mogu „prošetati“ Muzejom iz svojih domova.

Radionice su osmišljene tako da na njima učenici upoznaju nekoliko umjetničkih djela iz postava Muzeja na osnovu kojih izrađuju svoj vlastiti likovni rad. Napravljene su u obliku interaktivne prezentacije kroz koju polaznici prolaze u vlastitom tempu. Pojedina umjetnička djela prestavljena su kroz nekoliko informacija: o samom djelu, autoru te pripadajućem razdoblju u kojem je rad nastao. Tu su i vježbe pomoću kojih učenici mogu proučavati strukturu i detalje određenog djela.

Umjetnički radovi odabrani su tako da čine jednu logičnu cjelinu iz koje se iščitava ideja koja onda vodi prema postavljanju likovnog zadatka.

Virtualna radionica može se posjetiti klikom OVDJE.

Slične objave