Velika fotogalerija: Pogledajte kako Projekt Okolo uljepšava lice grada Zagreba

Postavljanjem originalne multimedijalne instalacije „Singing Forest“, autorskog tandema Ide Blažičko i Alexa Brajkovića, u gornjogradskom Parku Bele IV u četvrtak, 20. kolovoza, počelo je ovogodišnje izdanje projekta „Okolo“ posvećenog umjetničkom istraživanju grada. 

Instalaciju „Singing Forest“ čine brojna svjetlosno-zvučna tijela skrivena u krošnjama drveća Parka Bele IV. Skulpture zajedno s vjetrom stvaraju jedinstvene melodije i ambijentalne zvukove inspirirane prirodom, dok u večernjim satima poprimaju potpuno novu, svjetlosnu dimenziju. Dnevni obilazak parka tako pruža ugodno opuštajuće iskustvo u oazi suvremenih zvukova, a večernja šetnja donosi još posebniji doživljaj, naglašen svjetlosnim efektima koji se isprepliću sa zvučnom kulisom. 

Nakon uživanja u „Pjevajućoj šumi“, ovog vikenda na Gornjem gradu pronađite i nekoliko manjih, ali podjednako zanimljivih instalacija. Zavirite u Klanac Grgura Tepečića i prošećite šarenim stepenicama s potpisom uličnog umjetnika Afrike. Pomislite „Baš je flora“ i na Trgu sv. Marka 9 i Kapucinskim stubama te u Freudenreichovoj 1 i Matoševoj 9 upoznajte neke od najčešćih biljaka koje naseljavaju zidove Zagreba, a koje je izabrala i na poseban način opisala zaljubljenica u floru Luna Džidić.

Po putu pronađite crne mačke Klasje i Zite koje vas gledaju sa zidova restorana Pod gričkim topom i kafića Cinkuš, a ako se sjećate vunenog srca koje je postalo simbolom oporavka Zagreba nakon potresa, doznajte kako je zacijelilo na istom mjestu. Na adresi Martićeva 7 pogledajte što radi „Slikar sunca“, kipara Marka Gašparića i potom odmorite od razgledavanja do novim uličnih igara koje će nam donijeti ovogodišnje izdanje projekta Okolo.

U nastavku pogledajte što smo sve zabilježili u lovu na zanimljive instalacije projekta Okolo.

Sve fotografije možete pronaći na portalu licegrada.media.

Slične objave