Utorak, 5 prosinca, 2023

Uskoro započinje 18. Naj, naj, naj festival u organizaciji GK Žar ptica

Ove godine 18. međunarodni Naj, naj, naj festival postaje punoljetan. Održava se u organizaciji GK Žar ptica, a započinje 04. travnja 2018. u vrijeme proljetnih školskih praznika.

U pet festivalskih dana vidjet ćemo 9 najboljih dječjih predstava iz zemlje i 4 iz inozemstva, prema izboru selektorice Festivala, dramaturginje Željke Turčinović.

Naj,naj,naj festival utemeljen je 2000. godine s namjerom da najbolje predstave svih dječjih kazališta iz Hrvatske prikažu u Zagrebu za vrijeme školskih praznika, i to besplatno.

Ove godine, pored kazališta domaćina Žar ptice, svoje najbolje predstave izvest će GK Trešnja, Dječje kazalište B. Mihaljevića iz Osijeka, KD Pinklec i LOFT, Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak, ZeKaeM, Kazalište Virovitica i Kazalište lutaka Zadar te Kazalište Prijatelj. U inozemnoj konkurenciji predstavit će se Pozorište Boško Buha iz Srbije, Roseland musical iz Španjolske, Sankt Peterburg državno kazalište za djecu iz Rusije te La Baracca-Testoni Ragazzi iz Italije.

Festivalske predstave izvode se u kazalištu Žar ptica i u drugim kazališnim dvoranama u Zagrebu. Osobitost festivala je da su sve predstave besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu, uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud, koji najboljima u 10 kategorija na zatvaranju Festivala dodjeljuje nagrade Zlatne Žar ptice.

Rezervacije nisu moguće. Besplatne ulaznice se podižu na blagajnama kazališta gdje se igra sat vremena prije početka predstave.

Slične objave