Srijeda, 21 veljače, 2024

Uskoro se otvara spektakularna izložba LEGO kockica “Invazija giganata”

Zagrebački velesajam će od 04. kolovoza do 30. rujna 2018. godine ugostiti spektakularnu izložbu LEGO kockica pod nazivom “Invazija giganata”.

Na izložbi će biti postavljeno preko 100 najimpresivnijih maketa iz cijele Europe, poput:

Gigant zona (zona 1)

 • Batmobile – izgrađen u mjerilu 1:1; Batman vozilo od 7 metara napravljeno je od 900.000 kockica.
 • Gotham City – apstraktni grad u kojem se odvijaju Batman avanture. Model pokriva 15 m2 i sastoji se od 270.000 kockica.
 • Titanic – stvoren od pola milijuna kockica u mjerilu 1:25, replika je duga 11 metara i gotovo 3 metara visoka. Maketa Titanic izgrađena je kroz detaljan prikaz, a posjetitelji osim što se mogu diviti obliku broda, također, mogu pogledati u unutrašnjost broda.
 • Helicarrier je izmišljeni leteći nosač zrakoplova obrambene agencije S.H.I.E.L.D koji se pojavljuje u američkim stripovima. Model je dugačak 5 metara.
 • Drow su tamni vilenjaci iz čarobne zemlje fantasy igara; na maketi ima preko 1000 mini figura, a najviši toranj visok je 3 metra.

Aleja sportskih zvijezda (zona 2)

Na izložbi u Zagrebu možete se diviti figuri Petra Sagana koja je u cijelini izgrađena od LEGO®kockica. Biciklist je prikazan u “Raznobojnoj majici”, u čast naslova Svjetskog prvaka u cestovnoj utrci. Figura je napravljena u mjerilu 1:1 od 70.000 kockica.

Martina Navrátilová 
figura tenisačice, jedne od najboljih predstavnica ovog sporta, je napravljena od 50.000 LEGO® kockica. Izvanredna Čehinja, koja je na drugom mjestu na rang listi tenisačica svih vremena, napravljena je do najsitnijih detalja. Figura je visoka 173 cm i predstavlja junakinju u tipičnoj odjeći tenisačice i s karakterističnim zlatnim naočalama.

Human Body – Neobična lekcija biologije (zona 3)

Fascinantni modeli koji prikazuju strukturu unutrašnjosti ljudskog tijela, omogućuju najmlađima informacije o funkcioniranju tijela, a starijim osobama provjeru znanja o ljudskoj anatomiji i fiziologiji. Modeli od LEGO® kockica učenje olakšavaju i čine ga zabavnim. Možete vidjeti preciznu izgradnju osnovnih ljudskih organa, poput mozga i srca, kao i dišnih, probavnih i koštanih sustava.

Velika zona Star Wars (zona 4)

U Zagrebu na Zagrebačkom velesajmu organizatori su pripremili posebnu Star Warszonu. Star Wars fanovi će tamo pronaći više od 100 modela povezanih s najpoznatijom svjetskom sagom. Star WarsDistrict je bogata zbirka autorskih eksponata koji prikazuju najpoznatije svemirske brodove, scene, likove, oružje, baze i bitke iz ove kultne serije.

Figure superheroja napravljene u mjerilu 1:1 (zona 5)

Nezaboravne dojmove pružaju figure superheroja napravljene u mjerilu 1:1. Možete se diviti rekonstrukcijama likova Batmana, Spidermana i Iron Mana.

Zona bajki (zona 6)

Najmlađe čeka divna, veoma šarena i radosna zona bajki. Vidjet ćemo, između ostalog čarobnu zemlju ponija, otok iz filma Angry Birds, tajanstveni i čarobni svijet Alise u zemlji čudesa i još mnogo toga.

Zona fantasy (zona 7)

Svijet magije, neobičnosti i fikcije poznat po igrama i filmovima napravljen je od kockica. Otkrijte fantastična kraljevstva vilenjaka, stvorenja, svemirskih gusara i drugih u zoni fantasy! Pogledajte beskrajne bitke između dobra i zla!

Figure iz svijeta kulture, umjetnost i znanosti (zona 8)

Uz izmišljene likove koji su napravljeni od kockica i poznati umjetnik Jan Sebastian Bach, izgrađen je u prirodnoj veličini.

Najviši čovjek u povijesti – rekonstrukcija najvišeg čovjeka u povijesti veličine od 272 cm – Roberta Wadlow’a. Za izgradnju takve visoke figure u mjerilu 1:1 nije korišten nikakav unutarnji okvir. Dakle, model se sastoji isključivo od kockica – upotrijebljeno je više od 100.000 elemenata.

Edukacija (zona 9)

OTKRIVANJE SVIJETA ZNANOSTI I POVIJESTI KROZ PRIZMU LEGO®KOCKICA
LEGO® kockice pružaju igru, uče i razvijaju maštu. Na izložbi možete vidjeti mnoge edukativne eksponate.

 • Modeli koji prikazuju povijesnu i suvremenu arhitekturu
 • Scene i povijesne građevine
 • Zona Human Body – neobična lekcija biologije
 • Likovi poznatih umjetnika i istraživača – nezaboravna lekcija povijesti
 • Povijesni događaji
 • Sportske zvijezde i još mnogo toga

Arhitektura svijeta (zona 10)

Velike zgrade koje prikazuju povijesnu i suvremenu arhitekturu:

 • Taj Mahal
 • Sydneyska Opera
 • London Tower
 • Forum Romanum

Zona robota (zona 11)

Serija modela koji se pokreću korištenjem odgovarajućeg softvera.

Mozaici (zona 12)

Galerija slika napravljenih od LEGO® kockica

Izložba modela od LEGO® kockica pruža djeci i odraslim mogućnost neobične zabave. Na posebno odvojenom području od 400 m2 Fun parka nalazi se Duplo®zona, stolovi za igru s LEGO® kockama, prostor za stvaranje modela od ogromnih kockica i mnoge druge atrakcije. U Zagrebu možete “crtati” i “pisati” s kockama, a vozila koje će izgraditi djeca mogu skliznuti s rampe ili skočiti na posebne skakaonice.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranicama organizatora.

Slične objave