Umjetnička jesen u Zagrebu – što nam donosi Artupunktura

0
252

Zagreb je živući organizam. Njegovim ulicama kola energija ljudi, njegovim parkovima i trgovima, kao otkucaji srca, odzvanjaju koraci onih koji u njemu žive ili ga posjećuju. Upravo njima grad kroz svoje umjetnike donosi Artupunkturu – kolaboraciju svih partnera i prijatelja kulture i stvaranja čiji je cilj zajedničkim umjetničkim djelovanjem na specifičnim točkama grada probuditi njegovu vitalnu energiju.

Projekt Artupunktura pojedincu pristupa kao jedinstven umjetničko-društveni tretman, servira ljepotu i vrijednost koja proizlazi iz potpisa autora koji stoje iza djela. Ta djela, strateški raspoređena po brojnim punktovima oko nas, ispisat će još jednu zagrebačku priču.

Projekt je zamišljen kao platforma za kulturu i umjetnost kojoj su se na poziv Turističke zajednice grada Zagreba priključili različiti sudionici sa svojim programima.

Krajnji cilj Artupunkture je razviti prepoznatljivo događanje u jesenskom periodu, koje bi s vremenom postalo jedinstveno događanje i novi motiv za dolazak u Zagreb, a mjesec rujan time bi bio rezerviran za kulturu i umjetnost.

Artupunktura u svojem prvom izdanju donosi bogat i raznovrstan program koji možete pronaći na stranicama artpunktura.hr.

Tekst: Turistička zajednica grada Zagreba