Nedjelja, 25 veljače, 2024

Ulični triptih: Nova umjetnička djela na zagrebačkim zidovima

U organizaciji umjetničkog kolektiva Udruge Preuredi moju pumpu koja stoji iza ljetne manifestacije Art park i Turističke zajednice grada Zagreba, započeo je novi projekt pod nazivom Ulični triptih, koji će tijekom 2021. godine obogaćivati zagrebačke ulice pravim malim street art remek djelima. 

Riječ je o jedinstvenom cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koji će ponuditi presjek aktualne domaće street art scene. U sklopu projekta, ulični paneli postat će „živo” slikarsko platno, ulica privremeni umjetnički atelje, a odabrani umjetnici svoj će rad imati prilike izložiti kroz jedinstvenu formu „izložbe u promjeni”. Postav Uličnog triptiha mijenjat će se u ciklusima – svaka tri mjeseca na panelima će osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih hrvatskih autora. Također, kao dodatni element iznenađenja, jedna od tri lokacije svaki put će biti drugačija. 

Prvi trojac koji će pretvoriti panele u mala umjetnička djela bit će umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare, a početnivikend projekta, od 12. do 14. ožujka, oslikavat će se paneli u Radićevoj ulici (kod broja 42), zatim na Dolcu 1 (kod glavnih stepenica tržnice Dolac) te na Trgu bana Jelačića 11 (Centar za posjetitelje). 

U nastavku pogledajte fotogaleriju prvog vikenda, a više o samom projektu saznajte u članku Ulični triptih – pogledajte jedinstvenu “izložbu u hodu”

Slične objave