U subotu se u ZOO vrtu grada Zagreba održava Međunarodna noć šišmiša

Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 25. kolovoza.

Ove godine posjetitelje očekuje drugačiji program nego proteklih godina. Moći će se uključiti u vođene obilaske Zoološkog vrta kroz koje će upoznati mnoštvo zanimljivih činjenica o jedinim letećim sisavcima. Prve skupine kreću u 19, a druge u 19.15 sati. U edukativnim kutcima na zanimljiv će način učiti o biologiji, načinu života i ugroženosti šišmiša. Naime, iako je ljudski rod od pamtivijeka fasciniran šišmišima, nedovoljno ih štiti. Šišmiše najviše ugrožava uništavanje njihovih staništa. U Hrvatskoj postoji trideset i pet vrsta šišmiša i sve su zakonom zaštićene.

Zabavni sadržaji nadahnuti su pričama i legendama o tim čudesnim letačima. Kruna večeri bit će predstava Reda Čuvara grada Zagreba. Članovi te udruge u gospodarsko dvorište Zoološkog vrta donose show s damom u nevolji, vitezovima, vatrom i zmajem. Nakon toga posjetitelji mogu posjetiti restoran Morski lav. Uz poseban jelovnik tamo ih očekuje i fotografiranje s glumcima iz Noći šišmiša.

Program će završiti oko 22 sata. Za Noć šišmiša vrijede uobičajene cijene ulaznica za Zoološki vrt, ali ulaznice se moraju nabaviti unaprijed jer je broj posjetitelja u vođenim skupinama ograničen. Karte je moguće već sada kupiti na blagajnama Vrta.

Noć šišmiša svake se godine organizira u više od 30 zemalja svijeta koje su potpisale Sporazum o zaštiti populacija šišmiša

Slične objave