Sve popularniji vokalni Ansambl Antiphonus u Muzeju za umjetnost i obrt

Sve popularniji vokalni Ansambl Antiphonus, koji pod umjetničkim vodstvom maestra Tomislava Fačinija i vlastitim originalnim interpretacijama evergrinima i remek-djelima klasične glazbe udahnjuje novi život, u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt u utorak 12. studenog 2019. godine u 20 sati velikim koncertom otvara svoj tradicionalni glazbeni ciklus Triade. 

Poznat po programskim osvježenjima i neočekivanim glazbenim spojevima, Antiphonus je ovaj put u goste pozvao Zagrebačke soliste, s kojima će na prvom koncertu ciklusa Triade izvoditi lepezu djela najduhovnijeg skladatelja današnjice, glasovitog estonskog glazbenika Arva Pärta, o čijem se opusu bezvremene ljepote prožetim dubokom duhovnošu govori kao jednom od onih što su stubokom promijenili percepciju glazbe uopće te nas potaknuli na istinsko razumijevanje njezine prirode. 

S malo nota i malo teksta, a obilje glazbe slobodne od vremena i (svakodnevne životne) utrke, što prati sva Pärtova djela, Antiphonusovci će, udruženi sa sjajnim Solistima, povesti na nezaboravno glazbeno putovanje u (duhovne) visine, jer svakom vremenu pripada njegova umjetnost, a svakoj umjetnosti njezina sloboda. 

„Der Zeit ihre Kunst. Der Kunst ihre Freiheit. Sto godina kasnije, mi možda nemamo Svoju umjetnost, ali imamo slobodu. Sloboda našeg vremena je i u odluci Arva Pärta da napusti stazu umjetnosti svog vremena, povuče se u tišinu i iz nje izroni glazbu koja želi biti slobodna od vremena. Slobodna od utrke. Tišina i zvuk, dva lica postojanja. Malo nota, malo i teksta.
Puno glazbe“, najavio je predstojeći koncert Tomislav Fačini. 

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt svaki dan tijekom radnog vremena, kao i sat vremena prije početka koncerta na samom ulazu te online na entrio.hr.

Slične objave