Utorak, 6 prosinca, 2022

Stvaramo veliki kolaž od 268 fotografija koje će ispričati priču o Zagrebu

Puno se toga pozitivnog veže uz broj sedam, a to očito djeluje i na nas jer u prvom mjesecu sedme sezone platforme Lice Grada ideje nam samo dolaze. Skoro smo pisali o tome da smo počeli okupljati najatraktivnije fotografije aktualne sezone na jednom mjestu, a više o tome možete pročitati u članku Projekt “Sedma.” – Najbolje fotografije aktualne sezone platforme Lice Grada.

Ovaj put vam predstavljamo – 268. Projekt 268 je nešto što dugo stoji “u ladici” i čeka svoj trenutak za izlazak na scenu, sve do sada. Zašto 268? Zato što broj 268 neodoljivo podsjeća na ZGB, zbog čega je bio na čekanju dok ne smislimo nešto zanimljivo za taj nazivnik.

Što nam donosi projekt 268?

Naravno, kao i većina tema i projekata platforme Lice Grada, i ovaj se projekt temelji na našim fotografijama koje se nalaze u velikoj bazi fotografija smještenoj na portalu licegrada.media koja sa sredinom rujna broji gotovo 42.000 fotografija, te kontinuirano raste.

Projekt 268 će se udomiti na portalu licegrada.hr, a u sklopu njega ćemo okupiti 268 kadrova sa zagrebačkih ulica, trgova, parkova ali i samog zagrebačkog života koji najbolje opisuju i dočaravaju grad Zagreb, ali i pričaju njegovu priču.

S obzirom da je riječ o određenom broju, to znači da ovaj projekt ima rok trajanja jer ćemo kad-tad ispuniti kvotu, no vremenskog ograničenja nema. Cilj je da napravimo kolaž Zagreba koji će na kraju ove priče sadržavati 268 fotografija grada. Nove fotografije možete očekivati tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i petkom, počevši od 30. rujna 2019. godine.

Sve članke nastale u sklopu projekta 268 možete pronaći na licegrada.hr/268.

Više o projektima i aktivnostima vezanim uz sedmu sezonu platforme Lice Grada možete pronaći na licegrada.plus/sedma.

Sve fotografije projekta 268 možete pogledati OVDJE

Slične objave