Stručno vodstvo “Suvremenost tradicije: fotografija u Hrvatskoj 60-ih”

U sklopu izložbe “Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost”, održat će se stručno vodstvo Dunje Nekić na temu “Suvremenost tradicije: fotografija u Hrvatskoj 60-ih”.

U povijesti svjetske, kao i domaće fotografije šezdesete godine 20. stoljeća obilježene su nizom konceptualnih, formalnih i tehnoloških inovacija koje su rezultat razvoja iz razdoblja poslije Drugog svjetskog rata i pedesetih godina, kao i tadašnjeg političkog i društvenog okruženja.

Danas, više nego ikad, fotografska slika kao medij povezuje svijet, a sam (tehnološki) proces započeo je upravo sredinom stoljeća. Za stvaranje što obuhvatnije slike uloge, povijesti i razvoja fotografije šezdesetih potrebno je uzeti u obzir sve vidove njezine upotrebe.

Od poetike Steichenove izložbe Family of Man do postulata Steinertove subjektivne fotografije i istraživanja medija, sinkronost sa svjetskim trendovima kao i specifičnosti našeg područja nalaze mjesto kako kod profesionalnih fotografa tako i fotoamatera aktivnih u rastućem brojem foto klubova diljem države.

Vodstvo će se održati u utorak, 03. srpnja 2018. godine s početkom u 17 sati u Muzeju za umjetnost i obrt.

Slične objave