Stručna predavanja uz izložbu U životu i smrti – crtice iz zajedničkog života Bele i Miroslava Krleže

Svi posjetitelji Muzeja grada Zagreba i poklonici djela i rada Miroslava Krlže pozvani su da posjete izložbu U životu i smrti – crtice iz zajedničkog života Bele i Miroslava Krleže, te se potom pridruže na stručnim predavanjima koje donosimo u nastavku.


u utorak, 21. rujna 2021., u 18 sati

Bela i Miroslav Krleža 1941.- 1955. Od straha za život do neupitne nedodirljivosti
Snježana Banović, redateljica, profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti

Redateljica, dramaturginja i teatrologinja. Doktorski studij književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je 2008. godine. Do danas je ostvarila četrdesetak kazališnih režija (GNK Zagreb, GNK Rijeka, Kerempuh itd.). Redovita je profesorica na Odsjeku produkcije Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

u utorak, 28. rujna 2021., u 18 sati
Uloga Leksikografskog zavoda u životu Miroslava i Bele Krleže
Velimir Visković, književni kritičar i leksikograf

Od 1976. kontinuirano radi u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža kao urednik i glavni urednik. Bio je član uređivačkoga kolegija više leksikografskih edicija (Enciklopedija Jugoslavije, Filmska enciklopedija itd.), glavni je urednik prve hrvatske enciklopedije personalnog tipa, trosveščane Krležijane. Uz leksikografski i književnohistoriografski rad, permanentno se bavi književnom, a povremeno i kazališnom kritikom.

Prije predavanja autorica izložbe, kustosica Vesna Vukelić Horvatić održat će vodstvo izložbom za zainteresirane posjetitelje u 17 sati.

Predavanja i vodstvo su besplatni i namijenjeni svim posjetiteljima Muzeja.

Tekst: Press

Slične objave