Subota, 25 svibnja, 2024

Što nam je ovaj tjedan pripremio Art park? Predahnite u street art galeriji na Ribnjaku

U najljepšoj gradskoj hladovini zagrebačkog Ribnjaka projekt Art park uspješno ostvaruje svoje peto izdanje nudeći raznovrstan svakodnevni program. U tom rasporedu posebnu ulogu ima jedinstvena street art galerija na otvorenome, koja se nudi kao dobar umjetnički kutak za predah od gradske gužve. Svi posjetitelji imaju priliku upoznati „Kauboje, pištolje i feminizam” Marina Remića, odmoriti se na „Ćilimima za chill” Tihomira Krkleca Afrike ili pitati „Crvenu Sonju” Borisa Bare što ima novo s pandemijom, jer ona je tu da nas sačuva od „drugog vala”. Sramežljivo iz krošanja drveća odozgo sve promatraju reciklirane skulpture Ive Gašparića i Borisa Bare koje do izražaja dolaze tijekom ljetnih večeri u Art parku kada poprimaju obrise planeta. 

Važne teme zaštite okoliša, ali i životinja, obilježit će tjedan koji je pred nama. U suradnji sa Zelenom akcijom u Art parku će se 15. srpnja obilježiti „Srpanj bez plastike”. Kroz aktivnosti u tri slijeda – Radionicu kreativnog razmišljanja i izrade predmeta od iskorištene jednokratne plastike (19 h), performans „Plastična večera” (20.30 h) i projekciju filma „Story of plastic” (21.15 h) – skrenut će se pozornost na globalni problem zagađenja plastikom. 

Teme pomoći životinjama dotaknut će se Pasje Poopodne, zakazano za 16. srpnja od 18 sati nadalje. Projekti Pasica kasica, DasPas i Rokove borovnice ujedinjeni u organizaciji prvog pravog tuluma za peseke omogućit će nezaboravno popodne za prave njuške. Uz pomno biranu glazbu za pasje uši, bit će tu vau sladoleda od borovnica, prvi pasji photo-wall te bazen u kojem će se moći rashladiti sve vruće šapice. Novac od kupnje ilustracija Pasice kasice te DasPas proizvoda donirat će se najpotrebitijim azilima diljem Hrvatske. 

Priču o održivosti i urbanom kompostiranju ispričat će novi multidisciplinarni umjetnički projekt Crystal Clean, koji će u periodu od 16. do 19. srpnja u Art parku intervenirati u formi starog vojnog sanduka prenamijenjenog za kompostiranje, gdje će svi moći zbrinuti svoje otpatke od voća i povrća. Tijekom intervencije autorice će svakodnevno biti dostupne za razgovor od 18 sati nadalje.

Večeras, 13. srpnja posjetitelje očekuje „Dobar dokumentarac ponedjeljkom”, a na rasporedu je hrvatski skate film „Tabula Rasa” autora Raula Žgombe, dok u utorak 14. srpnja mališani imaju prednost – gostuje interaktivni likovno-kazališni događaj centra KNAP „Bit će kako vi kažete”. Početak vikenda, petak 17. srpnja, obilježit će prvi Pipi pool party, kada će se livada Art parka pretvoriti u plažu na kojoj će Leo Hekman a.k.a D-Gree birati najfinije ljetne tonove kako bi svi posjetitelji imali priliku „otići na more”. U subotu nas očekuje koncert dua Cura i dečko, a tjedan će završiti kvizom opće kulture.

Projekt se održava uz svesrdnu podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te podršku prijatelja i sponzora festivala kao što su Pivovara Medvedgrad, Pipi, Badel, Jamnica, JUB boje, Graffitishop.hr, HSM informatika, Acer, dm, Next Bike, Fraktura, Floraart.
Više informacija pratite putem www.artparkzagreb.com te službenog FB/ IG profila.

Slične objave