Srijeda, 31 svibnja, 2023

Stari Zagreb: Dobrodošli u zagrebački vremeplov – Upoznajte povijest grada Zagreba

Od prvog dana postojanja portala Lice Grada vodimo se jednom rečenicom koja glasi: Lice Grada ima jedan cilj, a to je promocija vrijednosti, kulturne baštine, povijesti i ljepota Grada Zagreba. Ovim putem vam predstavljamo još jedan “alat” koji ćemo koristiti u navedene svrhe, točnije – u svrhu pričanja zagrebačke povijesti. Predstavljamo vam blog Stari Zagreb.

Blog Stari Zagreb, koji djeluje pod “krovom” portala Lice Grada, ima cilj na zanimljiv način provesti vas kroz cijelu zagrebačku povijest – od vremena dok je čitavo zagrebačko područje bilo pod morskom površinom, preko zanimljive prošlosti i odnosa Kaptola i Gradeca, do nešto nam bližih vremena.

Sami serijal, koji se nalazi na blogu Stari Zagreb, formiran je tako da vas kronološki vodi kroz prošlost čitavog zagrebačkog područja.

Koje su životinje nastanjivale područje podno Medvednice za vrijeme pleistocena, što se na zagrebačkom području nalazilo za vrijeme vladavine Rimljana, kako se odvijao život nakon utemeljenja biskupije u Zagrebu te kakav je bio odnos između Kaptola i Gradeca – samo je mali dio pitanja na koja ćemo vam odgovoriti putem bloga Stari Zagreb.

Pozivamo vas da se pridružite našem vremeplovu koji će vam stvoriti novi pogled na grad Zagreb.

Slične objave