Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Saznajte kada i pod kojim uvjetima počinje s radom Tehnički muzej Nikola Tesla

Tehnički muzej Nikola Tesla srećom je prošao bez većih oštećenja nakon potresa koji je zadesio Zagreb i okolicu. Drvena konstrukcija, koja je posljednjih godina obnovljena u suradnji i sredstvima Grada Zagreba, pokazala se dobrom za ovakav potres bez obzira što je sam objekat svojedobno građen za privremenu namjenu. 

Zaključkom Vlade Republike Hrvatske o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, usvojenog na sjednici održanoj 23. travnja 2020., predviđeno je ponovno otvaranje muzeja i galerija za javnost. 

Tehnički muzej Nikola Tesla ponovno će otvoriti vrata za javnost 5. svibnja 2020. godine za individualne posjete, uz pridržavanje propisanih higijenskih mjera, kao i mjera socijalnog distanciranja, a sve u skladu s dokumentom HZJZ – „Preporuka za sprečavanje infekcije  u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima“. 

Radno vrijeme Tehničkog muzja Nikola Tesla do daljnjeg je:
utorak – petak: 9 – 17 sati,
subota: 9 – 13 sati,
nedjeljom, praznikom i ponedjeljkom zatvoreno.

Grupni posjeti do daljnjeg nisu mogući.

Do daljnjeg nije moguć obilazak rudnika i ne održavaju se predavanja u Planetariju i Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle.

Obvezno je pridržavati se higijenskih mjera zaštite od virusa COVID-19:
– dizinfekcija ruku,
– pridržavanje fizičke udaljenosti od 2 m,
– ne dirati predmete i druge površine gdje to nije nužno.

U stalnom postavu ograničen je broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u prostoru na maksimalno 45 posjetitelja.

Nakon što u prostor uđe maksimalno dozvoljen broj posjetitelja, daljnji su ulasci mogući tek kad netko od posjetitelja izađe, tj. na jednoga posjetitelja koji izađe, smije jedan ući.

Slične objave