Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Raspored predstave za djecu – “Čudesno vodstvo Julija Klovića”

U foajeu i izložbenom prostoru Galeriji Klovićevi dvori održat će se predstava za djecu predškolskog i školskog uzrasta – “Čudesno vodstvo Julija Klovića”.

Premijerna izvedba je na rasporedu 16. prosinca 2018. godineu 19 sati, a ostale izvedbe: od 22. prosinca 2018. do 13. siječnja 2019. godine svake subote i nedjelje u 10 sati.

Cijena ulaznice je 20 kuna, a možete ih kupiti u Galeriji Klovićevi dvori ili u sustavu ulaznice.hr. Trajanje predstave je 45 minuta.

O predstavi

Predstava „Čudesno vodstvo Julija Klovića“ novi je format Galerije Klovićevi dvori u sklopu pedagoškog programa pod vodstvom muzejske savjetnice Liljane Velkovski koja niz godina uspješno svake subote okuplja djecu školskog i srednjoškolskog uzrasta na popularnim likovnim radionicama koje prate izložbe te počinju u 11,00 sati. Od sada, pa tijekom cijele godine posjetitelji Galerije Klovićevi dvori i „oni koji to tek namjeravaju postati“ u subotu, sat vremena prije početka likovne radionice znači u 10,00 sati moći će pogledati predstavu „Čudesno vodstvo Julija Klovića“ namijenjenu našim najmlađim posjetiteljima. Kako se ponašati u muzeju? Što nam može ispričati umjetničko djelo? A da ne bude dosadno? Zašto otići u muzej ili galeriju? Može li se provesti zabavna „noć/dan u muzeju“? Mali broj sati likovnog odgoja, brojne obaveze i užurbana svakodnevnica ujedinili su se protiv posjete mladih muzejima i galerijama. Posjet izložbama shvaća se kao dodatna školska obaveza. No, umjetnost uvijek treba biti i predstavljati užitak, onu dokolicu i odmor koji su nam svima potrebni. Nadogradnju umornome umu i duši željnoj punine. Željeli bismo da naša Galerija, barem na kratko, postane drugi dnevni boravak djeci, njihovo utočište i ugodan kauč, njihovo lijepo provedeno vrijeme. Kako bismo im ukazali na čudesan svijet – priča, asocijacija, motivacija i naposljetku edukacija koje nudi izložba i umjetnost koja se kroz nju predstavlja osmislili smo predstavu u kojoj glavni lik, a tko bi drugi nego naš zaštitni znak – Julije Klović upoznaje djecu sa čudesnim svijetom umjetnosti. Pomno osmišljena predstava u režiji Arije Rizvić i prema tekstu Nikoline Rafaj svojevrsno je vodstvo kroz izložbu namijenjeno djeci. Kroz osnovne upute o ponašanju u muzeju, poučavajući o osnovnim elementima likovnoga djela (crti, boji, kompoziciji, tehnici), pričajući o remek-djelima koja su izložena u Galeriji i o poznatim umjetnicima koji su ovdje izlagali – kustosi/glumci i Julije Klović na duhovit će i primjeren način djecu nastojati motivirati za upoznavanje s beskonačnim svijetom umjetnosti. Naš je cilj kroz interakciju s mladim glumcima, duhovite dijaloge i songove te veselu rekvizitu približiti djeci svijet umjetnosti. Predstavu izvode glumci Ivan Čuić, Petra Svrtan, Iva Šimić Šakoranja i Denis Bosak. Vizualni identitet izložbe osmislio je naš poznati ilustrator i umjetnik dječjih bajki Zdenko Bašić. Vjerujemo da će ovaj zanimljiv i nesvakidašnji projekt u produkciji Galerije Klovićevi dvori privući mnoštvo novih ljubitelja umjetnosti, te dodatno upotpuniti edukativni program i šire otvoriti vrata naše Galerije svima malima i onima koji se tako osjećaju.

Slične objave